Jump to content

anitkalop

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je faza koja ide prije prijetnje s kamatama, nakon toga ide faza nagodbe. Mi nismo pristali na jednokratnu uplatu od 677 EUR-a i do sada se nisu javili. Pismo nagodbe stiglo je u prosincu i uplatu je trebalo izvršiti do 31.12.2105. Do sada se nisu očitovali.
  2. 29.07.2015. smo im napisali dopis u kojem se pozivam na "Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb" paragraf 28a UWG Odgovor koji smo dobili na taj dopis datiran je sa 09.12.2015. te je stigao na našu adresu 20.12.2015. U tom dopisu žale što su nas obrisali iz registra i traže da ima platimo za samo jednu godinu te da time smatraju ugovor raskinutim.
  3. Nisam platila i ne budem. Na svaki dopis koji sam im slala dobivala sam samo prijetnje, sve do zadnjeg dopisa u kojem im navodim da se lažno oglašavaju, našla sam članak jednog njemačkog odvjetnika...i sada bi se oni najednom htjeli nagoditi s nama. Necu im na dopis za sada niti odgovoriti i vidjeti što će se dalje događati.
  4. Iz faze opomena smo ušli u fazu nagodbe. Dakle, obrisani smo sa njihovih stranici, što oni jako žale. Izlaze nam u susret i prekidaju ugovor nakon samo jedne, a ne tri godine i potrebno im je platiti samo za tu jednu godinu 699 eura do 31.12.2015. Ukoliko do tada novac ne sjedne na račun, primorani su povuci tu ponudu i tužiti nas.
  5. Ja sam od firme DAD GmbH, Hamburg dobila dvije opomene te u zadnjoj mi prijete tužbom i da će me sve puno skuplje doći, ako ne platim. Naišla sam na slijedeći link: http://www.recht-steuern-hamburg.de/tag/business Napisala sam još jedan dopis dotičnoj D.Kunst i pozvala sam se na zakon koji se u članku spominje i da ću je ja tužiti. Do sada nisam dobila nikakav odgovor.
  6. Pozdrav, ja sam u međuvremenu dobila drugu opomenu u kojoj osporavaju moj dopis od HGK te mi prijete da će me tužiti i time povecati troškove. Uistinu nisam pametna što činiti.
  7. Nazvala sam u hgk, znaju o cemu se radi i imaju primjer raskida ugovora. Treba im se javiti na poslovne-informacije@hgk.hr
  8. Puno hvala na savjetu. Poslušala sam Vaš savjet i upravo im pišem. Ukoliko nešto doznam, svakako javim!
  9. kontaktirala sam ih telefonski i mailom. Odgovornu osobu nisam mogla dobiti na telefon, osim sekretarice koja me poučila da je otkazni rok od dva tjedna prošao i da sam se obvezala potpisom i pečatom. Svakako cu poslati otkaz ugovora i zahtjev za brisanjem iz registra sa povratnicom. S obzirom da prijevara traje vec dugo, ne znam kakva su iskustva onih koji su prije nas nasjeli.
  10. Poštovani, pri Veleučilištu Velika Gorica završila sam stručni studij optometrije. Veleučilište je za studij optometrije od Ministarstva znanosti dobilo trajnu dopusnicu. Završetkom studija stekla sam stručne kompetencije poput samostalnog određivanja dioptrijskih naočala i kontaktnih leća. Prema zakonu o medicinskim proizvodima nismo kao ing. optometrije ovlašteni prepisivati naočale i kontaktne leće. Bez obzira što to zanimanje ima čak i stoljetnu tradiciju u zemljama čalnicama Europske unije, u Hrvatskoj nema zakona koji nam omogučuje rad. U međuvremenu nas ima više od stotinu završenih optometrista u Hrvatskoj te ne znamo kako legalizirati naše zanimanje. Molim Vas stručni savjet koje korake moramo poduzeti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija