Jump to content

Sanja32

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 3. da li na porodiljnom smijem primati autorski honorar te da li bi se i on mogao ukalkulirati kod obračuna osnovice za korištenje očuvanja trudnoće
  2. Poštovani, Koristim porodiljni za treće dijete koji uskoro ističe.Neplanirano sam opet ostala trudna (i već brojim tri mjeseca). Zaposlena sam na neodređeno,(zadnje plaće cca 6.000 kn) te primala sam naknadu, prema tadašnjem zakonu, max.4250kn prvih 6 mj, 2.500 do godine dana djeteta, a do treće godine 1.600 kn. Zanima me koje su mi opcije: 1. Ako s porodiljnog (od 3god) nastavim dalje porodiljni, odnosno očuvanje trudnoće za 4. dijete, da li ću imati pravo na naknadu primljene plaće prije 3. porodiljnog ili će mi u osnovicu ulaziti porodiljna naknada 1.600 kn, koliko mi iznosi zadnje dvije godine. Sa HZZO sam telefonski primila info da u ovom slučaju mi ulazi u prosjek i porodiljna naknada te da kada rodim dijete max. ću primati 1.600 kn. Ne znam da li je baš jasno definirano zakonom pa vas molim pomoć.Na koliku isplatu imam pravo na komplikacijama, koliko prvih 6mj. djeteta, a koliko do godine dana? 2.ako budem u mogućnosti odraditi barem 2 mjeseca (bojim se da 3 neću moći zbog mog. kompl.)- dakle prekinuti porodiljni, odraditi dva mjeseca i ići na komplikacije. Da li su dvije isplate dovoljne za prosjek? Hvala puno.
  3. U fazi smo kupnje kuće radi riješavanja stambenog pitanja. Živimo u stanu od 75m2 koji je u vlasništvu mog supruga te prodajemo ga kako bi kupili kuću koja zadovoljava naše životne potrebe (imamo troje male djece). Prvo će se realizirati kupoprodajni ugovor kupnje kuće, a zatim prodaje stana. Kuća će imati cca 130m2 (faza renoviranja i dogradnje) sa dvorištem cca 300m2. Zanima me da li moramo platiti porez za 30m2 stambenog prostora i da li plaćamo porez na dvorište. Tnx.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija