Jump to content

zprgome7

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači ona može tražiti xx iznos za trošak kućanstva ako sam dobro razumio a ja mogu tražiti 100 000 kuna od tih 200 000? Kako sve račune ja plaćam i plaćam ih putem internet bankarstva sve to mogu podnesti. Isto tako ja imam auto na svoje ime i sada bi ga prodao,a još uvijek nije počeo brakorazvodni postupak. Kakva je situacija u tom slučaju? Može ona tražiti iznos od prodaje auta?
  2. Pozdrav, u fazi sam predrastave. Više ne živimo zajedno i nema nade da će se stanje izmijeniti na bolje. Imamo troje maloljetne djece koja su trenutno "leteća" između mene i nje. Živjeli smo u obiteljskoj kući 16 godina koja je bila na mojim roditeljima a od prije 5 godina je prepisana na mene i sestru.Jedan od razloga rastave,osim ovoga što me vara već dvije godine je i taj što je ona u zadnje 2 godine digla kredita i na kreditnim karticama preko 200 000 kuna.Mene zanima jer ja ne znam na što je ona potrošila te novce kako se na to gleda prilikom podijele imovine? Kakva su njena prava jer je kuća naslijeđena i šta se dešava s tim njenim enormnim dugovima? Napomena da ona ima stalan posao i redovna primanja.
  3. Živimo u obiteljskoj kući katnici kojoj smo ja i sestra vlasnici,pola pola. Ja živim na katu sa suprugom i 3 malodobne djece a sestra u prizemlju s ocem. Otac nam je alkoholičar i počeo je sve češće raditi ispade,prijetnje i lupanje po kući.U petak je došao pijan i prijetio da će nas sve pobiti a u toj tragikomediji je najsmješnije bilo to što je on pozvao policiju da mi jega napadamo.Policija je došla uzela izjave,njega su odveli na 12 sati sa sobom da se otrijezni a onda se vratili da ja pročitam zapisnik i savjetovali mi podizanje kaznene prijave protiv njega zbog prijetnje ubistvom ali da prvi puta sada najvjerovatnije neće biti od toga ništa.Ja sam rekao da je on već u par navrata nasrtao s nožem na nas ali nikada nismo to prijavljivali policiji jer nas je bilo strah posljedica.Mene zanima nekakav pravni savjet na koji način može dobiti nekakvu zabranu prilaska nama,prisilno napuštanje kuće jer on nema na sebi ništa,sve je na sestri i meni.Mi smo se prije ustručavali poduzeti bilo šta ali sada mi je i brak u pitanju jer žena i djece ne žele da žive u strahu a ja neželim bježati iz svoje kuće.
  4. Puno hvala na odgovoru al šta da napravim s ovim računima za zadnjih 7 godina? Ja ne bježim od plaćanja naknade ali od sada. Nije mi jasno kako su se tek sada sjetili poslati za 7 godina?
  5. Nedavno je otac prepisao kuću na mene i sestru što i nije problem nego ono nakon toga.Nakon tri tjedna dobio sam račun za komunalnu naknadu za zadnjih sedam godina.Pošto ja zadnjih 15 godina i plaćam sve račune tako znam da ih nikada ranije nisam ni dobivao pa mi sada čudno kako sada odjednom račun za sedam godina? Ja sam tek danas dobio sudsko rješenje da je definitivno nekretnina na meni i sestri pa me sada zanima kako to da je taj račun došao u tom međuvremenu i još glasi na oca? Unaprijed hvala na pomoći
  6. Hvala vam puno za savjet! Ja supruzi takođe savjetujem da šuti jer ako oni u 2 godine nisu joj mogli dati primjerenu plaću i adekvatan ugovor zbog čega da se ona sada stavlja u taj položaj takorekuć da sama sebi da otkaz!
  7. Nakon 2 godine rada na nekakovu mizernu proviziju supruga mi je 1.1.2008 dobila ugovor na 2400kn bruto plaće i na neodređeno s probnim radom od 3 mjeseca.Prije nekoliko dana smo saznali da je trudna i ona se sada boji to reći poslodavcu zbog straha od otkaza u ta 3 mjeseca probnoga rada.Dali je njen strah opravdan ili ne????????????????????
  8. Nakon majčine smrti ostali smo ja i dvije sestre živjeti u obiteljskoj kući s ocem.Kuća se vodi na ocu i pokojnoj majci.2001 godine sam ja investirao u izgradnju novoga kata koje mi sada otac osporava.Dali ja tum imam ikakva prava ako dođe do sudskoga spora?????????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija