Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

sasa01

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kriptirani računalni disk

  Hvala na odgovorima, pretpostavljao sam da je tako. Ali kad već spominjete međunarodne akte - povod mog pitanja je vijest na koju sam slučajno naišao, a koja govori kako će primjerice u Australiji (koja je sinonim za pravo i pravnu državu), građani biti primorani predati lozinke - u protivnom mogu dobiti do 10 godina zatvora (konkretno se ovdje radi o zaključanim mobitelima, ali poanta je identična). Različite države očito ovaj problem tretiraju na različit način. https://nakedsecurity.sophos.com/2018/08/16/australians-who-wont-unlock-their-phones-could-face-10-years-in-jail/
 2. Kriptirani računalni disk

  Pozdrav, zanima me zakon te policijska i sudska praksa u hipotetskom slučaju prikupljanja dokaza sa računala osumnjičenog za kazneno djelo (npr. ilegalni upad u sustav, gospodarski kriminal, ili nešto treće), a kada je hard disk (ili samo pojedini dokumenti na računalu) kriptiran i zaštićen lozinkom. Da li policija ili sud mogu natjerati osumnjičenog da preda lozinku te što u slučaju ako ju on ne zna? Da li postoji razlika ako se radi o privatnom ili poslovnom računalu?
×