Jump to content

berdas007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani. Kolega i ja smo odlučili otvoriti zajednički obrt u vidu paušalnog oporezivanja. Pošto smo oboje zaposleni (jedan u državnom poduzeću, drugi u privatnom) interesira me, da li oboje tada plaćamo razliku doprinosa ako smo u skali od 0-80000kn ili svatko od nas plaća posebno sva ta davanja? Kako izračunati koliko na godišnjoj razini, ako ostanemo u prvom stupu paušala plaćamo uskupno davanja državi... stopa prireza u našem gradu je 10%. Molim za par savjeta da mi stvari postanu malo jasnije.. Hvala
  2. Pozz ljudi...Dakle zaposlen sam u državnoj službi i želim si otvoriti obrt za izradu ogrijevnog drveta..Budući na obim posla išao bi paušalno za početak u najmanju skalu do onih mislim 80-tak tisuća prometa godišnje...Ljudi koji to imaju na sebi plaćaju obveze oko 10000kn godišnje... mene zapravo zanima,dali se ta djelatnost može obavljati ako se otvori OPG ili nekakva dodatna djelatnost? Tipa da se mogu danas sutra kroz opg prijaviti na kakve poticaje vezane za tu djelatnost? Ili pod opg-om moram imati poljoprivredu a izradu ogrijevnog drveta kao dodatnu djelatnost? Nitko ne bi bio zaposlen osim mene... Eto par smjernica bi mi dobrodošlo jer naš gradski aparat je po tom pitanju dosta neinformiran Hvala unaprijed..
  3. Poštovani...Ja i supruga smo se razveli 2013g u 5mj..Ona je na svoje ime podignula kredit gotovinski i kupili smo automobil koji glasi na moje ime.Nakon razvoda s mog računa od prvog dana se prebacuje trajnim nalogom anuitet na njezin svaki mjesec jer je auto ostavila meni dogovorno.Pošto sam u sudskom sporu i želi mi naplatiti neke stvari nevezane za kredit interesira me dali ja mogu tražiti da mi isplati pola anuiteta što sam sAm plaćao 17 mjeseci?u međuvremenu sam automobil prodao.Iznos kredita je bio 14000 eur,otplaćeno je otprilike 3000eur.Mogu li npr ovo što sam plaćao puni iznos uračunati u pola kredita,isplatiti joj sveukupno 7000eur i na taj način otplatiti svoju polovicu kredita?Malo mi je nejasno to sve pa molim za pomoć. Hvala unaprijed na odgovoru, lijepi pozdrav, Marin.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija