Jump to content

jadran12

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani prije svega puno hvala . Nije mi jasno tko onda plača oštetu ako se pokrene imovinsko-pravni zahtjev osiguranje ili počinitelj kaznenog dijela ili su to odvojeni predmeti, mislim sa osiguranjem jedan predmet a sa počiniteljom drugi predmet jel bih to onda bila svaka parnica za sebe ili jedna koja obuhvača sve. Unaprijed hvala na pomoći.
  2. Ne još nismo ništa jer je liječenje u toku. Molim vas da mi malo pojasnite imovinsko-pravni zahtjev ? Hvala. Ažurirano Pa dali je moguče tužiti i osiguranje i vlasnika vozila, i molim vas šta je neograničena punomoč , odnosno koju onda punomoč potpisati ?
  3. Poštovani ! Trebam savjet,mišljenje ili prijedlog. Početkim 10mj. kčer mi je stradala u prometnoj nezgodi , zadobila je teške tjelesne ozljede (fraktura lubanje na dva mijesta izljev krvi u mozak oštečenje sluha ,šum u tom istom uhu ,prijelom fibule potkoljenice ) .Sa mijesta nesreče odvežena u bolnicu u Bjelovaru kada su je stabilizirali prebačena u Klaičevu bolnicu uZg. U JIL-u (šok sobi ) provela 19 dana i na odjelu neurokirurgije još 7 dana . Mladič koji ju je udario automobilom ima 22 godine, vozačku je tada imao 2 tjedna mislim kako je položio i vozio je sa 1,65 promila alkohola .Dijeca su stajala na mostu oko 70 centimetara od krajnje bijele linije i čekala da auto prođe ali mladič je desetak metara mrije izgubio kontrolu i udario ih na mostu. <dijete mi je sada dobro hvala Bogu oporavlja se . Sada me interesira ošteta za zadobivene ozljede , dali oštetu tražiti od osiguranja automobila ili ga tužiti privatnom tužbom ili kako to več ide. Molim vas za pomoč . Nemojte zamjeriti za pravopisne greške. S poštovanjem Jadranko.
  4. Poštovani G-man zahvaljujem se na objašnjenju , to bih onda značilo ništa od dogovora o služnosti ona več postoji . Dali postoji mogučnost kakve naknade štete radi tih bandera jel oko njih ne mogu ništa raditi , saditi niti obrađivati polje s obzirom da su na poljoprivednom zemljištu. Zahvaljujem se .
  5. Poštovani . Tražim prvo savijet oko služnosti za HEP-ove el. stupove koji idu preko mojih nekretnina. Radi se o tome da preko moje nekretnine prolazi visoko naponska merža i na nekretnini se nalazi pet el stupova . Od toga su dva drvena sa betonskim nosačem i tri betonska (tzv. dvanajstice) i imaju rastavljače napona na sebi.Dalekovod je prošao prije 1968 godine ,nigdje u zemljišnim knjigama se ne vidi nikakav teret služnosti pa stoga mislim da nije ni napravljena, zemljište sam nasljedio i nitko nezna da je ikada šta sa elektrom dogovoreno oko toga . Molim vas savijet dali imam pravo na sklapanje te služnosti i godišnju naknadu radi tih stupova jel ne mogu oko njih obrađivati poljoprivredno zemljište. I dali imam pravo na naknadu štete radi manje vrednosti toga zemljišta od tržišne cijene radi toga što ima te stupove unaprijed hvala s poštovanjem Jadranko. jadran193@gmail.com jadranko.hladik@bj.t-com.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija