Jump to content

zaff03

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas, ako mi netko moze pomoci. Znam da u zakonu pise da su roditelji duzni uzdrzavati dijete koje studira najdulje do 26.godine. Medjutim vise ljudi mi je reklo da to obuhvaca jos i cijelu 26.godinu, a ne da prestaje dana kada navrsava 26, pa me zanima sto je ispravno?
  2. Postovani, Nakon zavrsetka sudskog spora odvjetniku je u potpunosti isplacena odvjetnicka nagrada. Nakon primitka iste on salje novi racun u kojem trazi placanje izdavanja svih obavijesti od pocetka do zavrsetka spora, dakle svaki papir koji je on meni poslao u kojem recimo salje racun ili me obavjestava o sljedecem rocistu itd. Smije li to napraviti i moram li to platiti s obzirom da je to zahtjevao nakon sto su svi racuni podmireni i isplacena mu je nagrada?
  3. Imam,svi racuni za troskove zastupanja su uredno placeni,nije bilo nikakvog placanja na ruke ili darovanja. Ovo sto on meni sada zeli naplatiti su dopisi o obavijesti o potrebi placanja, odnosno zeli mi naplatiti to sto mi je uopce izdao racun o troskovima (koji su vec placeni)
  4. Hvala na odgovoru. Koliko sam ja shvatila ne radi se o dopisima sudu vec meni, koji se odnose na obavijest o ispostavljenom racunu za zastupanje, odnosno zeli mi naplatiti to sto me uopce obavijestio da mi je ispostavio racun za zastupanje (koji su vec placeni)
  5. Poštovani, zanima me može li odvjetnik nakon što mu je već isplaćena odvjetnička nagrada u cijelosti za zastupanje u sporu, slati nove račune na ime troška koji je nastao ranije u istom sporu, ali za koji ranije nije ispostavio račun već se naknadno sjetio npr. za dopise u sporu iz 2010.
  6. Poštovani, molim vas za pomoć. Dobila sam sudski spor, u kojem je odvjetniku isplaćena odvjetnička nagrada od suprotne strane. Svi računi za zastupanje,koje je odvjetnik meni uputio do sada su uredno plaćeni. Sada sam dobila račun od odvjetnika za isti predmet, u kojem traži naplatu nekakvih troškova za dopise (koje ne plaća suprotna strana), koji datiraju još iz 2010. do 2013. Može li to tako napraviti, odnosno zanima me jesu li ta potraživanja već u zastari?
  7. A ukoliko ne odluce nastaviti postupak,tko onda snosi sudske troskove i odvjetnicke nagrade? Moze li onda bivsa zena tuziti sina i njegovu sestru(mene) za puni iznos troskova ili samo do visine nasljedjevine?
  8. Majka je tužila sina i njegovu sada već bivšu ženu,da su novac namjenjen za izgradnju kuće potrošili u druge svrhe. Općinski sud presudio je u korist sina i bivše žene te je sada predmet na županijskom,a majka je u međuvremenu umrla.
  9. Nasljeđena imovina nije ni približno dovoljna da se pokrije dug. Dug bi iznosio oko 200 000 kn, dok je nasljeđena imovina oko 20 000. Tko onda odgovara za ostatak duga i odvjetničku nagradu druge strane?
  10. Postovani,molila bih vas za pomoc. Naime, moja majka je vodila parnicni postupak,koji je na prvostupanjskom sudu izgubila te je ulozena zalba. U medjuvremenu,prije drugostupanjske presude ona je preminula. Zanima me sto ako njeni nasljednici ne zele nastaviti sa sudskim sporom. Vrijedi li prvostupanjska presuda,tko nadoknadjuje sudske troskove? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija