Jump to content

anticipirano

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos jednom napominjem da iznos koji je naveden na ugovoru odgovara onome sto je i isplaceno na racun. Sporan je dio koji sam dobivao na ruke i koji mi (nikada) nije isplacen. Imam dvije potvrde gdje je on svojim rukopisom racunao razliku i to mi je dao zajedno sa lovom. Sto je najlude na memorandum papiru:). Gotovo sam siguran da je sa svima radnicima bila ista praksa (cetvoro kolega). Sigurno cu ga prijaviti i to ne anonimno kako bi znao rezultate nadzora. Sto mislite koliko ce proces nadzora trajati?
  2. U sezoni `18. sam nazalost morao pristati biti isplacivan na crno. Iako sam bio uredno prijavljen na dogovoreni iznos i sve je bilo OK, poslodavac je inzistirao da dio place dobijem na ruke. Naravno da zadnju placu nikad nisam vidio. Radi se o vecem iznosu. Od dokaza da je tako imamo nekoliko njegovih "isplatnih" listi napisanih skoro pa na salveti za taj dio crne love te izvode iz banke gdje je vidljivo da sam razliku sam sebi naknadno uplacivao na racun nakon sto sam lovu dobio na ruke. I imam svoju rijec, bez svjedoka. Znam i kako ne izdaje racune i slicne svinjarije. Ima li smisla prijaviti takav rad? Koje su pravne posljedice za mene, iako me to previse i ne brine. Vise mi je zao onoga tko ce ove sezone ponovno popusiti istu foru.
  3. Poštovani, Kao jedini sin (nasljednik) postati ću vlasnik nekretnine (kuće) nakon smrti oca što ne želim. Nekretnina nema nikakvih tereta, otac je vlasnik, ne postoje dugovi niti išta slično. Ja jednostavno ne želim tu nekretninu. Zapravo uopće ne želim biti pozvan na ostavinsku raspravu zbog toga ako je to moguće. Mogu li se ikako za života mojeg oca unaprijed odreći te nekretnine tj. nasljedstva i na koji način? Google izbacuje pojam "anticipirano odricanje", pa vas molim više informacija. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija