Jump to content

dotepenka

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I mi smo jučer primili identičan mail, ali ga je potpisala Ivana Kovach iz Češke. Nama je sad prošlo 3 godine kako nas maltretiraju.
  2. POštovanje svima. Mene zanima mogu li se proizvodi iz kućne radinosti prodavati na npr. Etsy.com?
  3. Draga Papigice, pošalji im oštar odgovor da raskidaš taj "takozvani ugovor". Ja sam im poslala u veljači i skinuli su sve moje podatke sa svoje stranice, ali i dalje šalju opomene. Ignoriram ih. To je najbolji način. Znam da ćeš biti nervozna (meni je zbog njih ponovno proradio čir), ali nastoj bit što smirenija. Ali svakako im se javi pismom s povratnicom da raskidaš ugovor jer nisi ni bila svjesna da potpisuješ bilo kakav ugovor. Zahtijevaj da odmah uklone sve tvoje podatke sa svoje stranice i zaprijeti im tužbom ukoliko proslijede tvoje podatke trećoj strani. Nakon što im pošalješ taj dopis- ignoriraj. Oni su obični banditi.
  4. Kao da nemam dovoljno stresa u životu još sam si i njih navalila na leđa. Pun mi ih je kufer. Danas je došla opomena od njihovog pravnog odjela- lijepo sam je pustila kroz rezač papira. Svaka tri tjedna dopis.Iz svh pročitanihpostova jasnomi je da treba imai strpljenja, ali što ću- ka vidim pismo o njih samome štrecne srce. Hvala svima na ovom forumu što se javljate dijelite isusta sa svima- vi ste mi trenutno utjeha broj 1.
  5. https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=98194&hilit=EBN+DAD+Gmbh&start=45 ovo je link na kojem možete pročitati kako ih se riješio jedan od Europljana- ignoriranjem.
  6. U some očaju prosurfala sam satima sve moguće stranice- EBn je aktivan u cijeloj Europi. Za one koje zanima evo linkića https://rlaanemets.com/post/show/beware-of-european-business-number-spam-scam https://blog.hqcodeshop.fi/serendipity/index.php?REMOTE_ADDR=89.164.195.221&url=archives/334-EBN-European-Business-Number-scam.html&serendipity%5bcsuccess%5d=moderate#feedback Nije da mi je baš puno lakše kad vidim koliko su drski, samo sam još više ljuta.
  7. Idim da ima onih koji su u ovoj kaši jako dugo- ima li možda netko od koga su odustali i možete li nam objasniti kako vam je to uspjelo. Pomoć!
  8. Ja sam novopečena u svemu tome i još nemam takvu smirenost- nadam joj se uskoro. Pun mi ih je kufer jer sad sam u dva tjedna dobila 2 dopisa. Taman se opustim i onda mi unište raspoloženje danima. Zadnji dopis je nečitljiv, rečenice na pola završavaju. Doista bih voljela saznati na koji nčin im se "odužiti" za sav ovaj stres. Da imam toliko koliko traže od mene tužila bih ih isti čas. gadovi
  9. Da li netko zna kako se pridružiti grupi na facebooku Zaštita od EBN-a?
  10. Ja sam danas dobila prvu opmenu. No, također sam posjetila njiihovu stranicu i uočila da su uklonili apsolutno sve podatke o našem obrtu- dakle dobili su moj jako oštar dopis na koji nisu odgovorili, ali mojih podataka kod njih nema. Zanima me kako dobivate dopise od njih- preporučeno ili jednostavno pismom direktno u sandučiću(kao ja npr.)?
  11. Topko, bravo za video. Puno mi je lakše kad čujem ovog britanskog parlamentarca. Nadam se da ce prije nego Britanija odleprša iz Unije uspjeti provesti tu odredbu. A ja ne plaćam.
  12. Evo, sad sam dobila odgovor od druge pravnice- uopće ne komunicirati s njima. Ja sam, naime, sve radila putem maila. Račun sam dobila redovnom poštom- ne preporučenom. S obzirom da sam ja našvrljala mužev potpis, (jer sam bila uvjerena da me poslovni partner iz Dusseldorfa traži OIB) kad je vidio poštu koja je stigla rekao je- to ti nije moj potpis, ja ništa ne plaćam. Ja sam i zaboravila da sam to poslala do jučer. Iznenađenje!!! Sin mi je sada napravio jedan dopis koji ću im poslati mailom- ali ovaj put suprug zna o čemu se radi i s obzirom da moj falsifikat nije ni blizu njegovom potpisu kategorički odbijamo pravovaljanost ugovora jer ga nije potpisao on.
  13. Draga Janka, danas je malo lakše, ali nije da sam baš krasno spavala. Ovo je odgovor mog odvjetnika: "Poštovana, prvenstveno, ni u ludilu nemojte ispuniti obrazac na koji upisujete podatke s kartice, jer s tim podacima mogu vršiti maksimalna plaćanja s Vaše kartice, a Vaša banka Vam neće otpisati dugovanje radi prijevare. S EBN-om ste u bitnom sklopili ugovor prema kojemu oni Vama nude reklamu na njihovoj stranici za cijenu od 677 €/godinu. Ugovor je sklopljen na 3 godine, a ukoliko isti ne otkažete ugovor se automatski produljuje za naredne 3 godine itd. Na njihovim stranicama su izlistani Vaši podatci koje ste im poslali. Ugovorena je nadležnost suda u Hamburgu i primjena njemačkog materijalnog prava. Predlažem da sastavite kratko pismo u kojemu izričito tražite raskid ugovora, a koji ste sklopili jer ste bili u zabludi. To pismo (na engleskom ili njemačkom jeziku) pošaljite na e-mail adresu EBD-a, ali obavezo i poštom preporučeno uz povratnicu. Nakon što dobijete povratnicu od pošte, svu dokumentaciju koja se odnosi na ovaj ugovor spremite na sigurno radi eventualnog dokazivanja u kasnijim postupcima. Smatram da Vam se nakon slanja pisma neće više obraćati, ali ne mogu isključiti mogućnost da pokušaju naplatiti potraživanje kroz sudski postupak. Ukoliko do sudskog postupka dođe, tada će te morati kontaktirati odvjetnika u Njemačkoj da Vas zastupa u tom predmetu obzirom da hrvatski odvjetnici nisu ovlašteni na zastupanje pred Njemačkim sudovima. I za kraj, NIKAD ne potpisujte dokumente koje ne razumijete. Puno je jeftinije pitati nekoga prije potpisa nego kasnije popravljati štetu. S poštovanjem" Eto, ja sastavila pismo, pa ću danas mailati. No još uvijek nisam sigurna da bih išta trebala poslati.
  14. Ja sam dobila savjet- ni u ludilu platiti. Ni u ludilu odgovarati na dopise.
  15. Još samo nešto- čini se da u mom slučaju postoji olakotna okolnost- naime tvrtka za koju sam poslala podatke je tvrtka mog muža- ja sam ga potpisala, onako ofrlje (falsificirala potpis). On do danas nije ni znao za to. Nisam zapravo ni ja da ću morati plaćati. Ispada da me moja glupost možda i spasila. Neću reći- bio je ljut:panika:.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija