Jump to content

žana 2015

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. slažem se...ali što ako sam odsutna po pola godine, izbivam iz stana? trebam li ostaviti stan na "korištenje" dimnjačaru.... Ili bi trebalo napraviti otvor u podrumskim zajedničkim prostorijama za što postoje uvjeti?
  2. radi se o stambenoj zgradi staroj 10-tak godina, i nikad nije bio zajednički prostor, naprosto su tako stanarima na prvome katu ostavili otvore u kupaonicama, jednoj su gospođi , koja se tvrdoglavo bunila, premjestili otvor u podrumske zajedničke prostorije, za što ima mogućnost i kod moga slučaja, i čak je bilo govora o tome, alo i je predstavnik stanara odustao jer buniti će se i ostali.... a što je s pravom iz Ustava da ti nitko bez sudskog naloga ne smije ući u privatan posjed ?
  3. Molim odgovor za sljedeći problem: živim u stambenoj zgradi u prizemlju (nedavno uselila -vlasništvo sina), zgrada ima napravljen otvor za čišćenje dimnjaka za cijelu zgradu samo u mojoj kupaonici. Dosadašnji stanari su im to omogućavali, a meni to predstavlja remećenje moga privatnog vlasništva. Da li sam dužna omogućiti ulazak dimnjačaru i čišćenje dimnjaka iz svoga stana, a istom postoji mogućnost izrade novog otvora u podrumu , tj u zajedničkom prostoru cijele zgrade, koju predstavnik stanara izbjegava uz objašnjenje da su dosadašnji vlasnici to omogućavali i naprosto vrši pritisak da moram pustiti dimnjačara u stan, i da će me tužiti. Kome da se obratim, molim odgovor.
  4. Molim savjet, opunomoćeni odvjetnik koji me zastupa u radnom sporu protiv bivšeg poslodavca zbog neisplate plaće, nije se odazvao na poziv suda da u roku 8 dana dostavi još neku dokumentaciju, i sud je donio odluku da je tužba povučena, i da sam dužna snositi troškove suda i tuženika u iznosu od cca 9000,00 kn. Večaras me odvjetnik obavjestio o tomu, sutra je zadnji dan za žalbu. Što mi je činiti? Osobno napisati žalbu i poslati, da li uopće to mogu kad je on opunomoćenik? Prepustiti odvjetniku pa ga tužiti...ili? Molim hitno odgovor i unaprijed zahvaljujem
  5. molim hitan odgovor za godišnji odmor. bila zaposlena od 01.10.2015. na puno radno vrijeme, prekid radnog odnosa je bio 31.03.2016.imam li pravo na isplatu godišnjeg odmora, poslodavac me uvjerava da nemam pravo jer u prošloj godini nisam radila punih 6 mjeseci,zar se ne računa ukupan broj mjeseci, pa samim time razmjerno korištenje godišnjeg odmora. hvala unaprijed
  6. Poštovani, molim za savjet...da li postoji način za poništenje darovnog ugovora kojim je majka darovala kuću sinu, bez obveza, osim sa stavkom doživotnog uživanja, a on sada odbija uzdržavanje bolesne majke?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija