Jump to content

trump55

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je trump55 objavio

  1. Presuda je pročitana još početkom 12 mjeseca a tek prije par dana je u e-dnevnik unesen datum otpreme. Dakle trebalo je skoro 3 mjeseca da se donese pisana presuda. E sad mene zanima koliko inače treba dana da se presuda dostavi svim strankama u postupku, pretpostavljam 3-5 radnih dana...
  2. Koliko treba da se presuda dostavi svim strankama od dana kada je u e-predmetu unesen datum otpreme?
  3. Svejedno, da bi je monzumirao moraš doći u posjed. Naravno da mi jasno da u voznji ne smije biti ničega pa tako ni toga ali mi je kontradiktorno da možeš konzumirat a bez da si prije toga došao u posjed toga. Mislim nonsense teški brate...
  4. Ajd mi ovo objasnite molim vas, kako je moguće da je dopušteno konzumirati a zabranjeno posjedovati? Pa valjda se prije konzumacije treba doći u posjed da bi se moglo konzumirati. Stvarno debilno ako je tako.
  5. Upravo tako, dotična se bunila nama i drugim roditeljima kako ju svi eto "pritišćemo" i da "cendramo" bezveze jer ha Bože moj, psovat, vrijedjat i krast je veoma poželjno ponašanje u jednoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, ladno sam je nakon svega poslao kvragu pred svima i rekao da je i ona krivac za to što se dogadja jer nije adekvatno reagirala prema njoj nego svu djecu svodi na zajednički nazivnik kako bi se što prije mogla vratit svojem ispijanju kave i šminkeraju, njena reakcija je bila kako se ja balavac usudjujem tako razgovarat dok su joj ostali roditelji rekli da se i oni slažu s mojim odgovorom. Ok, ovo nisam znao, ali sjećam se da je i ona sama u jednom momentu povlačila iskaz i odustajala od progona, to po meni baš i nije normalno, naravno ovo ne znači da opravdavam to što se dogodilo i nesposobnost sustava. Kao što kaže i Goran ja se ne bih složio da je sve stvar u parama, jednostavno mito i korupcija, nepotizam, uhljebi i neradništvo su faktori koji lome sistem, uvijek bi se onda moglo naći opravdanja za svaku službu da eto nema novaca. Čisto sumnjam, al ajd, vidjet ćemo. Da, ovdje su stručnost i ljudskost faktori od krucijalne važnosti kojih itekako nedostaje, ali opet uhljebizam i neradništvo su tu pustili svoje pipke poput hobotnice. Da nove rasprave, još nije ni pripremno ročiste održano na kojem bi se trebalo odlučiti hoće li se ponovno ispitati svi svjedoci ili samo oni od posebne važnosti i koje je VSRH stavio u presudi kao one čiji iskazi nisu pravilno reprodcuirani, valorizirani i stavljeni u kontekst sa ostalim dokazima i svjedočenjima. Ponavljam, presuda je poništena u 6. mjesecu 2015 godine, još nije počelo a ubojice na slobodi, tu nikakav novac ne igra ulogu.
  6. E upravo to i ja govorim, sve počinje još od škole i njihovih službi i psihologa, izjednači zrtvu i pocinitelja i operi ruke, a o roditeljima koji podržavaju u svemu svoje male andjelcice bi se tek dalo knjiga ispisat, po meni oni su to glavni krivci i tu bi trebao biti jedan mehanizam koji bi njih dobro opleo pa nek onda podržavaju svoja razmežena i nasilna derišta.
  7. Ne znam jel mislimo na isti slučaj onog dečka koji je već pregazio prošle godine jednu osobu a prije par tjedana ubio curu ali koliko mi se čini tu su osobe bile punoljetne? Ispravite me ako griješim. Da, naravno da je taj slučaj sramota i naravno da su institucije zakazale, ali ako se rukovodimo tim načinom razmišljanja onda ćemo uvijek moći reći da nešto sitno nije bitno i da se treba preusmjerit fokus na Sanadera, onog sina od One2play, ne znam Čobankovića itd itd. Naravno da ja i nisam očekivao ne znam kakvu presudu što sam već jednom spomenuo, ali kvragu i taj sustav kad djeca od malih nogu uvidjaju sve njegove slabosti i dobrano koriste te rupe, kažem neki dobrotvorni rad, obavezan razgovor sa psihologom/psihijatrom itd. je za ovakve stvari komotno mogao proć. Za divno čudo ali nisu bogatuni, no istina jest da je mala razmaženo derište kojoj roditelji sve živo pravdaju i vjeruju joj, o itekako bi ona bila drugačija i bilo bi svrhe da je sustav malo stroži tu, ovako se hrani ovakvim glupostima kao troll jer zna kako sistem funkcionira. Ovo glede roditelja se slažem apsolutno, ali da je tu nakon niza naših prijava još od prije CZSS recimo adekvatno reagirao pa nakon par razgovora s roditeljima počeo vršit ozbiljnije radnje itekako bi to dalo efekta, no ovako tako je kako je. Da ovo što je Kova učinio je nekog klinca vjerovatno spasilo batina ali je čovjek nastradao, naravno da ni to nije način ali Bože moj, čovjek je reagirao instinktivno i u obranu svog djeteta. Ne znam koliko me se sjećate, no ja sam ovdje otvorio i jednu puno težu temu o poništenoj presudi ubojicama mog oca koje su u prvom krugu oslobodjene a sada je VSRH vratio slučaj na ponovljeno sudjenje zbog niza grešaka koje je Zupanijski sud učinio i već preko godinu dana čekamo novo sudjenje dok su ubojice za to vrijeme fino na slobodi bez ikakve jamčevine. Slobodno mogu reći da znamo iz prve ruke kao obitelj kako je to kada te ovaj krivosudni sistem nagazi a ovaj zadnji slučaj je samo šlag na torti. Eto, ništa osobno da me ne shvatite krivo samo sam vam htio dočarati da nisam neka kraljica drame koja očekuje da treba ne znam kakve radnje poduzet i kaznit drugoga da se zastiti njegova sestra nego čovjek koji je okusio posla sa nepravdom i zato mi je ovo samo kao sol na ranu dodatno.
  8. Mi smo prijavljivali i školi i policiji, u osnovnoj je krala od druge djece mobitele, sličnu stvar sa slikama je napravila jednoj drugoj djevojčici, učiteljici psuje i govori joj da je ona "stara ku*vetina". Znaš koji je rezultat? Dodje ti psihologinja koja se cijeli dan šminka pije kavu i ništa ne radi sva ljuta, pozove i jedno i drugo dijete i kaže eto pomirite se nije lijepo svadjat se, idete u isti razred, svi ste vi jednaki itd. Klasično izjednačavanje nasilnika i žrtve. Prijavljivali su i drugi roditelji i školi i CZSS-u i policiji prije nas pa eto opet ništa.
  9. Prvo i prvo nisam žensko. Druga stvar bilo je i prije sličnih maltretiranja od te cure kako moje sestre tako i druge djece iz tog razreda, da ja nisam možda mjerodavan za reć ali dijete je očigledno neki potencijalni sociopat kad ju nitko ne može smirit kak spada. Nije joj prvi puta da ovako nekoga javno sramoti i piše uvrede koje se u pristojnim kućama i ne spominju. Ovo nema apsolutno nikakve svrhe jer je mala uvidjela da se u ovom sustavu može za sve proć nekažnjeno. Ali dobro, uvijek je lakše iz tudje pozicije govorit šta se bunite...
  10. Ovdje je jedina stvar da se djeci od malih nogu daje do znanja da se za sve u ovoj državi može proći nekažnjeno ili barem jako povoljno po stranu prekršitelja. Ne znam tko bi se time onda trebao baviti ako ne sud, ali eto, kod nas je uvijek izgleda odgovornost na nekom drugom, trećem itd.
  11. Evo da se javim sa rezultatom: dotična je na sudu priznala djelo i pokajala se te je ODO odustalo od daljnjeg postupka smatrajući da više nema svrhovitosti. Što reći, glupost, jedino dobro u svemu vidim to što mi sestra nije morala ić pred sud i prolazit sve neugodnosti.
  12. Složio bih se s vama G-man, inače, što mislite kako se može nekim demokratskim putem postići da se te stvari konačno promjene jer to je teška glupost.
  13. Pa po ovome je sve jasno i svi kriteriji su ispunjeni. Ne bi za to ni znala da joj neke od prijateljica nisu pokazale, dakle proširilo se vrlo brzo i došlo do većeg broja ljudi.
  14. @felixx Pa ne da ima sumnje nego se zna točno s kojeg profila i pod imenom i prezimenom tko je to postavio. Ta osoba je isto maloljetna i išla je s njom u osnovnu školu, inače nije mi kćer nego sestra al svejedno ista stvar. Ono što me jedino zanima jest dal će se stvarno napravit izlistanje tog snapchata jer tamo navdono šta god se objavi nestane u roku 24h ili tako nešto, ali imamo uslikano mobitelom tu objavu i vidi se ime tog korisničkog računa. @G-man ne razumijem što želite reći? Po meni su uvjeti i više nego ispunjeni, slika maljotenog djeteta uslikana bez njenog dopuštenja, stavljena na društvenu mrežu, dostupna broju ljudi od nekih valjda 600 pratitelja i još s teškim vrijedjanjem. Ispravite ako sam ja nešto krivo skonto...
  15. Da, tako ću i učiniti. Sad me zanima po vašem mišljenju jeli ta slika dovoljan dokaz ako se slučajno obrišu te objave sa instagrama i snapchata postoji li mehanizam po kojem se može napraviti neko izlistanje di se mogu vidjeti sve objave pa i ta spomenuta. Još jednom puno hvala.
  16. Puno hvala na brzom odgovoru, e sad koliko je validan dokaz što je uslikano preko mobitela, vidi se doduše ime korisnika ali ne full stranica. Ne možemo pronaći osobu jer nemamo račun za instagram i snapchat a navodno se briše nakon 24 sata od objave. Mislite li da je samo ta slika dovoljna, ponavljam jos jednom: vidi se jasno lice djeteta i opis te ime korisnika, samo ne ful link. Jel ima neka adresa da se pošalje MUP-u direktno, vidio sam u zadnje vrijeme da se ozbiljnije pristupa djelima o javnom sramoćenju.
  17. Pozdrav svima, molio bih upućenije da mi odgovore na slj. situaciju: naime, jedna cura je stavila sliku maloljetnog dijeteta na instagram i snapchat i napisala na samu sliku "Kurva". Imamo s mobitela uslikanu sliku objave te slike i zanima me gdje i kako najbolje poslat prijavu dali na MUP ili na DORH i koji je tu zakon u igri te kakve su moguće eventualne kazne ili sankcije?
  18. Realno onda se tako nikad ništa neće utvrditi ako nema nikog drugog od svjedoka. Jel može on snimat njihovo postupanje kao što je policija snimala onu babu u Osijeku kad se hapsilo i to bez da je ista znala da ju se snima koliko se sjećam?
  19. Ja ne vjerujem da su lovačke jer i ovi puno oprezniji oko njega su popadali a on doslovno tijekom tjedna obidje barem 6-7 kafića i priča svima uokolo kako dila, da zna kad treba stat i povuć se i hvali se time ali da mu je ovaj reko ako padne da ga ne spominje. Sad ili je policija baš tolko nesposobna da njega obicnog dripca nisu u stanju uhvatit ili ipak zna neke stvari na vrijeme, ja osobno vjerujem da je ovo drugo.
  20. Znači prijavit najbolje na ODO, mislio sam da ide ŽDO. Hvala na odgovoru, glede ujaka definitinvno ću im spomenut da je neki načelnik ili što već tamo jer u suprotnom nema smisla, previše puta se taj izvlačio i imo inf na vrijeme kakva akcija će da bude...
  21. Pozdrav ljudi, opet mene nažalost. Jedan tip u susjedstvu se bavi prodajom raznih vrsta droge; MDMA, LSD, speed itd i još se javno hvali s time i govori kako ima ujaka u policiji koji mu na vrijeme da inf kad je neka akcija i onda se ovaj pritaji par mjeseci i poslije opet ista priča. Stari mu radi u Hamburgu, a ovaj doma samo klošari kako nema šta pametno i pošteno da radi došao je na ideju da kad odlazi gore u Hamburg donese te neke robe i onda ovdje "rasturi" kako sam kaže. Padalo je često u nekim akcijama policije po 10-15 ljudi ali ovog nikad nisam vidio, ide mi na živce što jedna takva prevrtljiva osoba ne radi ništa i onda se još hvali da "obrne" 15 milja mjesečno i to još na takav ogavan način da prodaje svima pa i djeci od 15 godina! Neka djeca su već u komu padala i išla na ispumpavanje a jednom malom ispo zub! Ljuti me to i ne znam kako najpametnije prijavit a ne ispast još žrtva ili da sve padne u vodu i onda dobit neku osvetu, nisam tip koji voli nekom sledja nesto zabit i smjestit ali ovo je stvarno ogavno!
  22. Haha ma razumijem sve 5 nema uvrede nikakve, analogija je na mjestu. Tako isto i mi razmišljamo, šta mi vrijedi jedan u zatvoru na par godina (vjeorvatno vani nakon 2/3 izležane) i još potencijalno nabrijan na osvetu kad izadje ako će doć 10 drugih koji su spremni da me opet izubijaju i da se moram pazit svako malo i živit u strahu, nema smisla. Baš s tim stavom ću i porazgovarat sa nadležnim DO.
  23. Sve smo to prijavili, samo i oni kazu da nemaju nikakvih dokaza o tome da dolazi od te ekipe i njega osobno koji je bio uhapšen tu noć, nema nikakvih imena i prezimena, slika takodjer a svaki profil koji naprave pošalju par poruka i onda obrišu pa stvore drugi. problem je i što ih ima previše (posebno ovih u Splitu) pa ajd sad ti znaj može bit svako od par tisuća ljudih i prema kome djelovat. Slažem se da je ovo problem na razini države koji traje vec dugo, iako to prije nisam toliko primjećivao sve dok mi se ovo nije dogodilo, zato i važem dobro što učiniti jer nema mi smisla dobit neku satisfakciju sto ce jedna budala otic u zatvor ako nesmijem izac iz kuce po noci bez da ce mi netko glavu razbit, auto išarat-izgrebat itd. U toj Tvrdji ima par skrivenih kamera oko narodnjačkih klubova koje policija koristi kad ddoje do neke tučnjave itd. baš šteta što u ovoj ulici nema tako nečega, a ko da nisu mogli pretpostavit da bi i tu mogli imat raznih ulova sobzirom da je tu bilo kroz godine više puta incidenata. Ovako se sve lomi preko naših ledja, jbg. Mislim da ročište neće počet prije 9 mjeseca sigurno.
  24. Jesam, u posljednjih par dana je počelo stizat sa nekih profila nit pravog imena nit slike, a vjerujem i da koriste proxy server ili Tor preglednik.
  25. Bok svima! Evo ovako, prije 2 mjeseca došli jedni prijatelji iz Splita kod mene i još jednog lege u goste i odlučili tu noć izać malo van u Tvrdju, dok neuspjesno trazimo parking u nekoj jednosmjernoj ulici dolazimo do kraja i tamo se na nekom kruznom toku okrećemo i dok se vraćamo nazad sa strana izlazi skupina od nekih 10-ak ljudi koja nam počinje gadjat aute sa kamenjem, bocama i tko zna čim. U naletu arsenala leti i jedan poveći kamen koji razbija šofer šajbu i pogadja direkt vozača u glavu, od šoka dajemo pun gas i stizemo do glavne PP vrlo brzo. Tamo svi dajemo izjave da pojma nemamo nit tko nit zasto nas je napao, svi smo poprilično ozlijedjeni i krvavi a vozač najviše i brzo pada u nesvijest pa ga Hitna odvozi u bolnicu gdje se isti odmah podvrgava operaciji jagodične kosti, dok smo mi na licu mjesta dobili par zavoja i obloga. Inače ja i suvozač nosimo naočale za vid i obojici su posve uništene. Neprolazi puno i javljaju nam da je neka osoba uhapšena, navodno član Kohorte od prije im poznat i da idemo na raspoznavanje. Svi smo dotičnog odmah prepoznali kao osobu koja je bacila veliki kamen (panj je jedini iz te skupine imo bijelu duksericu) kasnije su nam policajci rekli da smo u biti tamo nesvjesno zapravo prosli pored tog njihovog kluba navijača Kohorta a isti dan se igrala valjda tekma Osijek-Hajduk i ovi su izgleda mislili da smo mi Torcida i krenuli nas napast, tim gore jer smo vozili auto sa ST registracijama (znam reći ćete glupo) iako nitko od nas nije znao ništa niti o utakmici niti da je baš tu 'osinje gnjezdo' te bande. To je navodno i sam napadač izjavio da se njemu kao činilo da mi idemo njih "pregazit" i zabit se u tu udrugu da bi njih napali sto veze s vezom nema, jer mi neznamo nista o tim skupinama i nogometu i opcenito to navijastvo mi je mal bolesno, tim više što su s nama u autu 2 cure svaka po 45-50 kila, onak, koga bi mi to napali hellou? E sad, u posljednjih par dana stalno nam prijete po faceu (laznim profilima naravno) da će nas "sahranit zive" budemo li ih "drukali" i na sudu kao što smo i "kerovima" (ispricavam se nezelim nikog uvrijedit ali tako oni pisu) psuju nam od majke do groba sve zivo, da će nam zapalit auta, kucu porazbijat, čak i ovima u ST, navodno je to spremna čak Torcida za njih odradit jer eto, njihova solidarnost bolesna pa će učiniti sve da im suparnik nezavrsi u zatvoru, pa makar bio i iz protivnicke ekipe skojom bi se poklali na ulici!? Mene zanima jel se to moze iskoristit kao neki dokaz na sudu, jer svi smo informaticari studenti pa da nebi bilo sumnje kao u neko fotošopiranje i sl. Što mislite koliko bi taj tip mogo dobit, jer kazu nam u MUP-u da on ima neku uvjetnu valjda za neki napad iz Vukovara kad je bio mimohod, na neke Srbe za napad iz mrznje po nacionalnoj osnovi, kao i mnoge "djela" s tim navijanjem di je palio baklje, napad na sluzbenu osobu i mnogo toga? I imali nam se smisla uopće dizat neke parnice i trazit odstete jer su nam rekli da je tip neki vucibatina koji neradi nego samo ide po tim tekmama i tuče se? Ja sam i dalje pod dojmom da netko stvarno moze prakticki htjet ic ubit ili teze ozljedit neku djecu koja su, mahom tek postala punoljetna, zbog nekih klubova, udruga itd. Ja u zivotu mrava nisam zgazio i sad mi se ovo dogodi. Neznam, mi smo s naše strane valjda sve poduzeli dobro jel? Dali smo iskaze i u MUP-u i u ODO-u potpuno iste i svi smo prepoznali napadača. Mene je samo briga, pošto njih ima puno dali se stvarno isplati ostajat pri ovom iskazu i na sudu ako su oni spremni za takav napad vjerojatno im nebi bio problem i ponovit? Uff, neznam, nisam pametan kako zivit s ovim, neradi se o nekoj grupi 4-5 ljudi iz odredjenog kvarta pa da znaš skim imaš posla i koji dio grada izbjegavat...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija