Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

lionking2208

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Stjecanje vlasništva

  Poštovani, Moja majka je suvlasnica 7/15 kuće, drugi suvlasnik ima 2/15 , dok ostalih 6/15 imaju suvlasnici koji su vrlo vjerojatno već pokojni u inozemstvu. Naime, poznato nam je ime i prezime ali nam nije poznato u koju državu su prije više od 50 godina odselili. Oni vjerojatno imaju potomke za koje također ne znamo gdje su. Mi koristimo i njihov suvlasnički dio već otprilike 40 god i sad je došao kupac koji bi kupio cijelu kuću koju bi srušio i izgradio zgradu ali ne može jer se do tih suvlasnika ne može doći kako bi i oni prodali svoj dio . Znači mi ne možemo ništa bez njih. Moje pitanje je kako riješiti postojeću situaciju odnosno da li imamo neka prava dosjelosti da se upišemo na njihov dio ili ima neki drugi način. Hvala
 2. Kupovina robe u Eu prodaja u Hr

  Pozdrav,zanima me na koji nacin kupujem robu u eu kao obrtnik?ono sto pretpostavljam je da otvorim business paypal spojen na žiro od obrta ,kupim robu u eu i šta dalje?upišem u primku iznos robe u eurima ili kako?ili pretvorim u kune?sta je sa iznosom poštarine koju platim? i da li na elektronsku robu moram imat osiguran servis odnosno da li ja po zakonu moram davat garanciju i ako moram koliko je minimalna garancija? prodavao bi putem web shopa? Bio bih zahvalan ako mi netko tko ima web shop u detalje objasni točnu proceduru od kupovine do prodaje.Bio sam u uredu za gospodarstvo i tamo pola toga ne znaju.
×