Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

šumarka

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je šumarka objavio

 1. nasljedni red

  Nije naslijedila mirovinu, jer nije on ni bio u mirovini, imao je prava, ali ju nije želio (ne znam zašto), već je po njegovoj smrti ona pokupila svu njegovu dokumentaciju i ishodila sebi njegovu mirovinu iz razloga što se njoj više ne radi, a prema informacijama koje je dobila - da ima pravo na nju. Jeste, jedinac je, ali samo provjeravam da li je ova informacija koju sam primila točna da možemo znati što da radimo dalje jer ne želimo da ona dobije dio.
 2. nasljedni red

  Isprike, ali bih se htjela ubaciti po pitanju nasljednog reda. Prvo bih objasnila situaciju, a onda bih postavila pitanje. Suprug i ja živimo sa njegovim djedom, dok je njegov otac umro, a majka je još živa, međutim zbog svojih privatnih razloga je napustila svoju obitelj prije 8 godina. Po smrću supruga, moga svekra, ona je ishodila sebi suprugovu mirovinu. Moje je pitanje, tko po smrti suprugova djeda ima pravo na nasljedstvo? Samo moj suprug - njegov djed ili i njegova majka tj. snaha (zbog obiteljske mirovine) ? Jer sam prema nekim informacijama čula da i ona ima pravo na pola upravo iz razloga te mirovine. Ako je tako, što je najbolje uraditi da ona ne dobije ništa? Lp Nina
×