Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Roxolana

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postupak ovrsi radi predaje nekretnina

  Znaći, ako napišem podnesak kupca u starom predmetu on će biti odbijen zbog završetka ovrhe u tom predmetu još u 12 mj. Za pokretanje novog postupka neman ovršnu ispravu, ali iz sudske prakse: "Nakon ovršne prodaje nekretnina, kupac steče samostalnu osnovu za ovršni prijedlog za iseljenje ovršenika iz tih nekretnina s time da ukidanje ili preinaka rješenja o ovrsi nakon pravomočnosti rješenja o dosudi ne utječu na pravo vlasništva kupca, s obzirom na to da je on pravo vlasništva stekao temeljem pravomočne sudske odluke." Što trebam poduzeti?
 2. Postupak ovrsi radi predaje nekretnina

  Hvala! Tako govori i moja odvjetnica, samo nije mi jasno zašto to odmah nije išlo zaključkom u istom postupku umjesto rješenja i novog spisa. I to kod puno sudaca, iz iskustva drugih.
 3. Postupak ovrsi radi predaje nekretnina

  Tražila sam da sud donese i provede slijedeće rješenje o ovrsi: na temelju Zaključka o pr.nekr. kupcu određuje se ovrha radi ispražnjenja i predaje nekretnine u posjed ovrhovoditelju (meni). Sada sudac predlaže da povučem stari prijedlog i napišem: Podnesak kupcaKako mi još nije predana u posjed nekretnina koju sam kupila na javnoj dražbi, molim da se to učini što prije.Pokušala sam tražiti posebnu ovrhu u tom pravcu, ali, nakon što sam upoznata sa najnovijom sudskom praksom (koju prilažem), tražim predaju u posjed, u incidentalnom ovršnom postupku, temeljem zaključka, a ne temeljem rješenja o ovrsi.
 4. Postupak ovrsi radi predaje nekretnina

  Rješenje od 12.04. Meni je poslano 15.04., došlo 16.04. Za 2 ovršenika platla sam sudskog dostavljača podneskom od 17.05. U spisu je vračena dostava za prvog od 09.05., stavljeno na oglasnu ploču 17.05. Za drugog ovršenika u pisarnici su rekli da nije bilo otprjemljeno. Nema informacije u vezi sudskog dostavljača. Iz uvida u spis znam da je žalba Izjavljena 25.04. Sudom primljena 29.04. Poštom meni došla danas sa oznakom -na znanje-.
 5. Dobar dan! Kupila sam stan na javnoj dražbi i dobila sam rješenje o ovrsi ispražnjenjem i predajom nekretnina meni kao ovrhovoditelju u novo formiranom spisu. Ovršenici su na to izjavili žalbu navodeći da obzirom zaključak o predaji ne predstavlja ovršnu ispravu, sud može na prijedlog kupca, ako ovršenik dobrovoljno ne preda nekretninu, u istom ovršnom postupku, kao posebnom tzv. incidentalnom postupku ovrhe, pristupiti ovrsi radi ispražnjenja i predaje nekretnine kupcu.Koliko vidim iz postova drugih svi su isto dobili novi spis, ali nijhovi ovršenici nisu žalili onda predaja se održala. Ne vjerujem da baš toliko sudaca donijelo pogrešnu odluku.Sada meni i sudac i odvjetnica predlažu da povučem prijedlog za ovrhu koji sam predala još u 11 mj. i napišem novi za incidentalni postupak. Žašto na moj prijedlog nije odmah išlo tako?Hvala unaprijed!
 6. Podjela ušteđevine tužbom

  Našla sam sličnu situaciju:Uglavnom majka se rastaje od otca nakon 35 godina braka. Sve je na njemu stan, 2 kuče i sav novac koji je zarađen i ušteđen u braku je na njegovom računu. E sada ona je stavila zabilježbu na svu imovinu i zatražila od suda da mu blokira račune, ali međutim on je dobio obavijest od suda da su mu stavili zabilježbu na imovinu a nije ništa dobio za bankovne račune. On je fino ošao i digao sav novac sa svog računa, eee sada me zanima šta može moja majka napraviti ili je taj novac ošao u vjetar?
 7. Dobar dan! Ušteđevina koja je stečena za vrijeme trajanja zajedničkog života, koja je stečena radom, je bračna stečevna. Npr., u tužbi za diobu bračne stečevine partner navede iznos na računu drugog partnera recimo 100 tis.kuna i potvrdi to bankovskim izvadatkom na taj dan. Dok dođe do ročišta iznos može biti znatno manjie. Koji iznos sud će uzeti u obzir? Hvala!
×