Jump to content

Luky Lolek Meštrov

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. :hvala: Znači ne preostaje nam ništa drugo nego platiti. :predaja:Još jedno pitanje znate li možda koji je tijek zakonskih zateznih kamata?
  2. Poštovani, nadam se da sam stavila temu u dobar podforum, malo se gubim oko ove teme Dakle, situacija je ovakva, majka je danas dobila od odvjetničkog društva dopis u kojem oni pozivaju da se plati dugovanje za račun HRT-a na ime neplaćene rtv pristojbe od veljače i ožujka 2006. godine. Dopis je naslovljen na baku koja je umrla 2008 godine. Pitala sam majku i koliko je njoj poznato račun je plaćen, eventualno sa zakašnjenjem (baka je tada vodila brigu o tome), ali je sigurno plaćen. Iz tog dopisa se vidi da je pokrenut ovršni postupak 2007. godine. Mi nikada nikakvo riješenje o ovrsi nismo dobili na kućnu adresu. Znam da je nasljednik dužan podmiriti dugovanja ostavitelja do visine nasljeđene imovine. Moje pitanje glasi odnosi li se to i na ovo? Može li tako ovrha stići desetljeće nakon smrti ostaviteljice, a da mi toga nismo ni svjesni? Što da radim? To je 10 godina kamata i troška odvjetničkog društva sa kamatama? da li je došlo do zastare potraživanja?
  3. Poštovani, hvala na brzom odgovoru. majka je pokušala prije par godina se uknjižiti na temelju rješenja o nasljeđivanju i odbijena je uz obrazloženje da nisu navedene točne oznake čestica i Z.U., rješenje o nasljeđivanju je iz 1981. godine. Na zemljišniku su mi rekli da moram pokrenuti parnicu protiv pradjedovih nasljednika, to ne bi trebao biti problem. Moj glavni problem je kako prodati nekretninu koja nema pristup sa glavnog puta jer "vrt" ispred kuće pripada Općini (je li moguć dogovor s njima ili treba i to ići sudskim putem? parnica?) i drugo pitanje je li moguće drugog suvlasnika "prisiliti" na prodaju?
  4. Poštovani, prvi put sam na ovom forumu, pa bih molila Vašu pomoć ukratko situacija je ovakva: 1. Moja majka je od svog djeda naslijedila, temeljem oporuke 1/2 dijela kuće (kat) koja nije upisana u zemljišnoj knjizi, već se vodi kao oranica, drugu polovicu kuće je naslijedio njen polubrat (prizemlje). U zemljišniku i katastru je i dalje upisan djed. Kuća je izvedena u grubim radovima, bez ikakvih dozvola, bez struje i vode i nije pokrenut postupak legalizacije, jer se nema novaca. 2. Na vrt ispred te kuće, a koji je ujedno i jedini pristup toj nekretnini je upisana Općina i to na temelju članka 360 ZV-a. Moja majka bi željela prodati tu nekretninu koja je na vrlo privlačnoj lokaciji, udaljena svega nekoliko metara od mora, a polubrat za to ne želi niti čuti, a on nema novaca da nas isplati, a niti da privede kuću svrsi. -Je li moguće pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice? Je li to ide prije ili poslije parnice? Da se nekretnina proda na dražbi? Ili postoji neki drugi način da se strica uvjeri/prisili da proda svoju polovicu, jer od razgovora nema ništa? - Da li postoji neki način/pravni temelj da nam Općina da pravo korištenja tog dijela vrta ili pravo prolaza? Ili da napravimo što drugi susjedi rade ignoriramo ono što je upisano u zemljišnu knjigu i ponašamo se kao da je to naše?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija