Jump to content

SanjaLucija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postupila sam kako ste mi rekli, hvala još jednom. Još zamolba za jedno pojašnjenje. Mama je umrla 26.5. Mirovina joj sjela početkom 6. mjeseca. Kolege mi tvrde da joj pripada ta mirovina jer je bila živa skoro cijeli mjesec i da si ju podignem i pokrijem troškove. Da li je to ispravan podatak? Sjećam se da je tata umro 11 u mj. pa smo imali pravo na mirovnu.
  2. Zahvaljujem na odgovorima. Jesam li dobro shvatila: Ako nema ostavinke ne postoji nasljednk i dovljno je da maminom odvjetniku dostavim smrtni list? Neće automtizom prebaciti spor na mene? U slućaju da se to desi i mama ev. izgubi spor pozovem se na taj čl 139.
  3. Poštovanje. Nedavno mi je umrla mama. Od imovine ima samo tekući račun i sudku tužbu koju je pokrenula prije cca 15-tak godina zbog ne vraćanja novca koje je posudila. Dakle mama od imovine nema ništa osim tog sudskog spora. Mogu li tražiti da se ipak napravi ostavinska rasprava tako da mogu izjaviti da se ne prihvaćam nasljedstva i samim tim taj spor maknem sa svojih leđa. Jer tuženik je umro i već 15 godina se vodi tužba između njegove djece a troškovi suda i odvjetnika rastu, a ja ih ne mogu podmiriti jer nemam s čime.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija