Jump to content

krive

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako stoji u članku 4. Zajmoprimac je suglasan da se u svrhu naplate bilo kojeg potraživanja zajmodavca s osnove utvrđene u članku 1. ( a tamo piše i iznos duga) ovog ugovora, po dospjelosti potraživanja, neposredno temeljem ovog ugovora kao ovršne isprave, može provesti prisilna ovrha na negovim računima i novčanim srestvima kod bilo koje banke ili drugog subjekta koji obavlja poslove novčanog prometa, te da se zapljenjena novčana srestva s tih računa izravno uplate na tekući račun zajmodavatelja ....... Zajmoprimac se obavezuje zajmodavcu u smislu članka 29 zakona o obveznim odnosima, isplatiti i zakonsku zateznu kamatu, za svaki dan kašnjenja pa do isplate, kao i zakonsku zateznu kamatu na svaki trošak koji bi zajmodavac imao u vezi naplate tražbine u eventualnom ovršnom postupku, a koja teče od dana kad su troškovi učinjeni pa do naplate istih. Ugovorne strane suglasne su da će javni bilježnik, temeljem pisanog zahtjeva zajmodavca a nakon dospjelosti tražbine, na ovaj ugovor staviti potvrdu ovršnosti. I sad jel na sud ili finu? Pretpostavljam da to na sud mogu odnijet i sam, to jest da nije nešto gdje bi trebao angažirat odvjetnika?
  2. Zajmoprimac radi, prima plaću, nije opterećen ovrhama ili kreditom, u ugovoru je navedeno da se provede ovrha na svim štednim, tekućim računima, pošto nema nekretninu ili pokretninu na sebi. U najboljoj namjeri sam posudio 30.000,00 kn beskamatno, i jednostavno me zavlači i laž na laž cijelo vrijeme.. Ništa do sada nije vratio.. Znam da ću imat troškove ali nije mala svota. Zanima me dali mogu ugovor prekinut ranije od navedenog datuma 01.07.2017. pošto u ugovoru stoji da... Zajmoprimac se obvezuje vratiti zajmodavcu novčani iznos iz čl.1 ugovora, plaćanjem u obrocima ili jednokratno na račun.... ali naj kasnije do dana 01.07.2017. Dali moram čekat istek ugovora? Ili mogu pokrenut ovrhu i prije ? Pošto po ovome iz ugovora on može jednokratno uplatit na račun i zadnji dan. Znači pošto imam ovršnu klauzulu na njemu, odnosno ovršnu ispravu, dovoljno mi je otić sa tim samo do fine, i tražit ovrhu? Hvala puno
  3. Posudio sam novac pred par mjeseci, kod javnog bilježnika napravili smo ugovor o zajmu, te ga solemizirali ima ovršnu klauzulu, navedeno je da se može provest prisilna ovrha nad njegovim računima i novčanim sredstvima. Da bi pokrenuo ovrhu, dali sa ugovorom o zajmu moram otić kod javnog bilježnika, odvjetnika ili finu ? U ugovoru je navedno. Zajmoprimac se obvezuje vratiti zajmodavcu novčani iznos iz čl.1 ugovora, plaćanjem u obrocima ili jednokratno na račun.... ali naj kasnije do dana 01.07.2017... Kako do sad zajmoprimac nije mjesecima vratio ništa u obrocima a i nema namjeru vratit zajam, dali mogu pokrenut ovrhu prije navedenog datuma ili moram čekat istek ugovora o zajmu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija