Jump to content

NotEvenFunny

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mail sam poslao na pitanja(@)mup.hr. feedback cu napisati nakon povratnog maila. Jos jednom veliko hvala za pomoc. Lp
  2. Oprosti nije mi vidljiv nikakav link. Samo jos jedno pitanje. Od podataka trebam navesti Ime,Prezime, datum rodjenja, oib i jmbg, datum spornog dogadjaja i zamolbu za brisanje ili? Malo sam dosadan stvarno se ispricavam, al mi je preko glave doslo vise.
  3. Hvala na brzom odgovoru. Mozes li mi molim te pojasniti kako da sastavim mail i na koju adresu e poste da posaljem? Mogu li postici ista osobnim odlaskom u lokalnu PU i pismenim zahtjevom/zalbom traziti isto?
  4. Pozdrav ekipa, naime prije nekih 4 godine igrom okolnosti na granicnom prijelazu preuzeo sam na sebe manju kolicinu marihuane (cca. 9-10 grama). Kod vozaca automobila pronadjena je gramaza koja prelazi okvire "za osobne svrhe" stoga su nas savjetovali da visak preuzmem na sebe kako bi doticni prosao sa prekrsajnom prijavom. Tako sam i ucinio. Ocekivao sam uplatnicu ili poziv na sud medjutim od toga nista nije dospjelo do dana danasnjeg. Sve bi to bilo uredu da zadnju godinu svaki susret sa policijom nije zavrsio skidanjem. Jednom prilikom policijski sluzbenik mi je kazao kako sam "pao" sa pozamasnom kolicinom na sto sam se samo nasmijao. Zanima me koja su moja prava posto su pregledi postali ucestali jer ocito u racunalima stoji pozamasa kolicina (al sam potpisao samo tih 10ak grama). Nikad nisam osudjen za taj niti bilo kakav drugi prekrsaj pa me zanima sto mogu uciniti po tom pitanju posto se rehabilitacija racuna od trenutka pravomocnosti slucaja koji ocito nikad nece dospiti na sud. Proslo je dosta vremena i stavrno mi se vise ne sramoti pred obitelji,prijateljima, djevojkom kad god naletim na policiju pa Vas molim za pravni savjet i neko rjesenje ove naizgled banalne situacije koja mi zagorcava zivot iz dana u dan. Unaprijed zahvaljujem. Lp
  5. Također navodim da na moj rad nije bilo nikakvih prigovora i da nisam primio nikakve pisane opomene te smatram da nemaju osnovu za prekid ugovora.
  6. Sve informacije koje sam dobio prenesene su mi preko treće osobe kao i papirologija koju sam naveo u prvom postu. Na poslu nisam bio jer mi je rečeno da je šef naglasio da se ne pojavljivam na poslu. Nakon toga na moje pitanje koji sam otkaz dobio i zbog čega odgovorili su mi da šef dolazi za tjedan dana i da ćemo razgovarati. Od svega toga dogodio se telefonski razgovor (s poslodavcem) koji se svodio na to kako nemamo sta postići tim sastankom i razgovorom i da ne mogu njemu oblatiti njegovog dugogodišnjeg radnika. Pošto sam vidio da ne mogu ništa postići i da ga uopće nije zanimala ničija priča osim gore navedenog XY, zatražio sam svoje papire kao i otkaz tj pisano obrazloženje istog, međutim dobio sam samo gore navedenu papirologiju. Neznam što mi je činiti, kome se obratiti i koja su moja prava pa bi mi savjeti uvelike olakšali.
  7. Pozdrav društvo. Krajem 7. mj sam doživio provokacije, vrijedjanja i fizički napad na poslu od kolege koji je vise godina u firmi. Idućeg dana sam od voditelja smjene dobio poruku da ne dolazim na posao/otkaz. Na moje pitanje zbog čega sam dobio otkaz odgovor je bio " XY je sefov igrač već duže vrijeme" i preporuku da ni pod razno ne potpisujem nikakav otkaz jer je sve na mojoj strani i imam vise svjedoka koji su vidjeli cijeli razvoj događaja al njih se nista nije pitalo. Ostalo je na tome da čekam svoje papire, medjutim stiglo mi je samo: - Prijava o početku osiguranja (Mirovinsko) - Obrazac PK (Porezna uprava) - Ugovor o zasnivanju radnog odnosa - Kopije bankovnog računa i osobne iskaznice Zanima me koju sam vrstu otkaza dobio pošto nisam dobio nikav pisani oblik obrazloženja niti sam imao mogućnost prigovora niti potpisa na donešenu odluku? Gdje mogu provjeriti dali sam odjavljen i dali postoji povreda zakona u mom slučaju. Ugovor o radu je na odredjeno u trajanju 6 mjeseci. U naprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija