Jump to content

zheksy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znači li to da ako se sudski ustvrdi da je moj otac ulagao u tu nekretninu (na koji način se to ustvrdi? nisam baš upoznat sa tim postupcima) da imam pravo na isplatu uloženih sredstava? mogu li se one umjesto toga odreći? hvala na odgovoru!
  2. da, one su se svog dijela odrekle u korist mog oca i strica. takoder smo i naknadno pronasli i darovni ugovor od djeda kojim on to poklanja njima dvoma, ali su tu bile neke zavrzlame zbog rata. da se nisu odrekle i da se medu njima nije znalo da je to ocevo on nikad ne bi ni ulagao.
  3. posjed zemlje i nekretnina nakon djedove smrti držali su otac i stric pola-pola. obojica su umrli rano i nisu stigli ostavit oporuke. Moj otac je tijekom godina u jednu od nekretnina uložio veću svotu novaca s idejom da će jednog dana biti njegova tj. moja kad on umre. njihove sestre svoj dio nakon djedove smrti darovale njima i persumiralo se da one svoj dio neće tražiti, jer inače ne bi ni došlo do ulaganja od strane moga oca. također smo i pronašli darovni ugovor u kojem djed ostavlja sve sinovima ali tek naknadno. Međutim, nakon stričeve smrti (koji nije imao djece) svoj dio su došle tražiti i njihove sestre. Mi smo tražili da samo kuću u koju je moj otac ulagao izostave iz ostavine (iako je i stric planirao ostavit cijeli dio meni) ali one nisu htjele. sad me zanima koliko je legitiman postupak protiv njih u kojem tražim ili da se odreknu dijela u toj kući ili da isplate očevo ulaganje u tu kuću ukoliko i one žele uživati u njegovom ulaganju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija