Jump to content

malimate-2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Toliku količinu aljkavostI i neažuriranih personalnih podataka, te ne kordiniranost među Ministarstvima (obrane ,branitelja i HZMO) dovodi cijeli susutav Obrane u pitanje. Možda zvuči pomalo apokaliptično , na žalost to je pravo stanje stvari koje treba nazvati pravim imenom. Jutros sam se odazvao Pozivu za priopćenje RR uz potrebnu dokumentaciju (Rješenje o mirovini 100% opća nesposobnost i Rješenje o invalidnost) dočekalo me je dvojica službenika koji nisu tražili na uvid ni osobnu iskaznicu za utvrđivanje identiteta. Rekao sam da mi zdravstveno stanje ne dozvoljava sudjelovanje u Pričuvnom sastavu i u suprotnost je sa Zakonom. Situacija koju sam zatekao na mjestu predviđenom za priopćavanje RR sličila je više nekoj Audiciji za glumce u amaterskom kazalištu , da scena nije bila otužna sa "istrošenim starim ratnicima" koji imaju raznih na oko vidljivih zdravstvenih i inih problema, kao i zavidnu količinu kilograma viška bila bi smiješna. Na izlasku sam postavio sebi pitanje na glas "zar smo se mi doista borili za ovakvo stanje u društvu i Državi ".Političarima smo prepustili svo vođenje i upravljanje državom i našim životima ,do čega su nas doveli moglo bi se figurativno reći: " drugovi došli smo do ivice ponora, potrebno je napraviti odlučan korak naprijed".
  2. U svakom slučaju hvala na odgovoru, znalcima i onima koji se osječaju pozvanim. Puno mi je pomoglo jer ponekad i šutnja "govori više od riječi"
  3. Poštovanje zamolio bih pozavatelje problematike pojašnjenjenje u svezi vojne pričuve. Kako se Legalis pravnim savjetima zato Vam se obračam i unaprijed zahvaljujem na odgovoru. - Rođen sam 1966 godine. -U Domovinsko ratu sudjelovao sam kao dragovoljac od 1991-1996. -Obnašao sam dužnost Zapovjednika bojne i dodjeljen mi je čin bojnik. -HRVI sam 30% oštećenja organizma za STALNO uslijed ranjavanja ( od neprijateljske ručne bombe) u obrani suverebiteta RH. -U Invalidskoj sam mirovini zbog OPĆE NESPOSOBNOSTI (UZROK 100% POSLJEDICA U OBRANI SUVERENITETA RH) Dobio sam Poziv iz Ureda za obranu -Područni odjel Split da dostavim svoje personalne podatke(sudjelovanje u Dom. ratu, duznosti koje sam obnašao, vojna i civilna izobrazba, u Upitniku sam im dostavio sve gore navedene podatke koje sam i Vama opisao).Iako je nevjerojatno da Ured za obranu od mene traže podatke koje bih je trebao trežiti od njih Nakon toga dobivam Poziv za priopćenje ratnog rasporeda pričuvnika. Ubrzo dobivam i POZIV za provedbu obuke ključnog osoblja i kritičnih VSSp u trajanju od 4 dana. Moram napomenuti kako me nitko u 20 godina nakon zavržetka Domovinskog rata nije pozivao na nikakvu vojnu vježbu ili obuku , obzirom na navedeno činjenično stanje godine, invalidnost, Invalidska mirovina Opće nesposobnosti kao i narušeno zdravlje . IMA LI ZAKONSKE OSNOVE ZA MOJE POZIVANJE NA OBUKU ? Lijepo Vas molim za odgovor i savjet što da uradim jer sam doista na "rubu živaca" . P:S. Kontaktirao sam o kolege koje su također dobili Poziv i su bili veoma neugodni prilikom susreta sa djelatnicima Ureda za Obranu, njih je odmah prekrižilo uz napomenu da "nisu zaintersirani" "jer je to ionako na dragovoljnoj bazi" , mene koje sam nastojao zadržati civilizacijski nivo uljuđenog ponašanja i napomenu mog stanja koje sam naveo nisu uvažili. Lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija