Jump to content

vrba_7

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Drugim riječima, pošto nemam spomenutu potvrdu dovoljno je recimo da priložim odrađeni ugovor o radu gdje je istaknuto razdoblje trajanja radnog odnosa a u e-radnoj knjižici će biti vidljivo da je ugovor odrađen?
  2. Pozdrav svima. Imam namjeru prijaviti se na natječaj te iskoristiti pravo prednosti pri zapošljavanju u sklopu koje je navedeno da mi je potreban dokaz o prestanku prethodnog zaposljenja. Razlog prestanka prethodnog zaposlenja je bio taj da nakon isteka ugovora na određeno u trajanju od mjesec dana ja nisam potpisao novi ugovor o radu na određeno. Ono što me interesira jest dali mi je prethodni poslodavac u ovom slučaju dužan izdati rješenje o prestanku radnog odnosa, odnosno imam li ja pravo koristiti prednost pri zapošljavanju ako sam nakon isteka ugovora na određeno odbio potpisati novi ugovor? Hvala na odgovoru!
  3. Pozdrav. Trebao bih pomoć vezano uz situaciju u kojoj sam se našao. Krajem prošle godine prodao sam svoj automobil, uredno napravio kupo-prodajni ugovor s kupcem ovjeren kod javnog bilježnika. S kupcem sam dogovorio da će mi ugovoreni iznos isplatit u ratama i to s rokom isplate ugovorenog iznosa do 15.05. ( navedeno u ugovoru ). Problem nastaje u tome sto mi je osoba do sada isplatila samo polovicu ugovorenog iznosa ( koji je morao biti isplaćen do 15.05 ) te izbjegava stupiti u kontakt samnom . Napominjem da mi je dosadašnje rate plaćao na ruku bez da smo igdje službeno bilježili koliki iznos je do sada službeno isplaćen Molim vas za pravni savjet koji idući pravni korak bi bilo najpametnije napravit, koja su moja prava u ovoj situaciji, kome se najbolje obratiti itd.. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija