Jump to content

marko2016

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim Vas pomoć u svezi roka za podnošenje Revizije odnosno Ustavne tužbe. Da li se Revizija i Ustavna tužba mogu/smiju podnijeti "istovremeno" (unutar 30 dana) ili se Ustavna tužba podnosi tek nakon donešene odluke Revizije odnosno Vrhovnog suda ? Dobivam različita "mišljenja" po ovom pitanju, a ne bih želio propustiti sva pravna sredstva koja mi stoje na raspolaganju nakon odluke II suda. Hvala.
  2. U redu, shvaćam. Ugovor otpada, znači odluka suda ... Hvala na pomoći.
  3. Hvala još jednom na pomoći. To znači da je stvar jasna i da se ni na koji način služnost ne može ostvariti na čestici C.
  4. Hvala još jednom Matrix. Postoji li zakonska zaštita prava neuke stranke koja nije zatražila upis tereta nakon diobe, a mogla je to napraviti budući da je bila vlasnik iste ? Nije li na neki način obveza djelatnika u ZK odjelu da skrene pažnju na tako nešto bitno prilikom cijepanja čestice ?
  5. Hvala na odgovoru Matrix. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima sam pročitao pogotovo u dijelu koji se odnosi na diobu čestica. Budući da nisam pravnik molim za pomoć u tumačenju Zakona s obzirom na slučaj koji sam gore iznio. U članku 257. st.1. ne vidim odgovor na moj problem budući da je ovonastala čestica C također povlasna nakon diobe na kojoj bi po mom mišljenju trebao biti upisan teret kao na čestici A, a što nije učinjeno. Da je čestica C nastala cijepanjem čestice A onda bi mi sve bilo jasno.
  6. Poštovani, Molim Vas za savjet u sljedećem slučaju: Postoje dvije čestice, A i B. Čestica A ima izlaz na javnu površinu, a B ima pravo služnosti prolaza preko A do javne površine, a koje je upisano kao teret na čestici A. Kasnije je čestica B cijepana tako da su od nje nastale dvije nove čestice, B' i C. Novonastala čestica C nalazi se između čestica A i B' te je promjenila vlasnika. Prilikom promjene vlasništa čestice C na istu nije upisan teret koji omogućava vlasniku B' čestice da i dalje ima izlaz na javnu površinu, sada preko C i A. Da li je i na koji način moguće da vlasnik B' čestice ostvari pravo upisa tereta prava služnosti na česticu C kako bi i dalje imao izlaz na javnu površinu ? Pravo služnosti na čestici A je ostalo neupitno, ali gubi smisao budući da ne postoji pravo služnosti preko C.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija