Jump to content

Toby9

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Toby9

    Tužba

    Sada sve razumijem Puno hvala svima!
  2. Toby9

    Tužba

    OK, sada mi je dosta toga jasnije. Još samo jedno pitanje. Ako će njegov svjedok tvrditi da otuđeni predmet nije moj, a ja dokažem da je 100% moj, da li u tom slučaju njegovog svjedoka mogu prijaviti za lažno svjedočenje?
  3. Toby9

    Tužba

    Optužio sam ga samo verbalno, jer mi se nije dalo natezati sa policijom i sudom zbog stvari vrijedne 200-tinjak kuna. Ne bojim se ja tužbe, jer imam dovoljno materijalnih dokaza. Samo me zanima, ako ja dokažem da je taj predmet 100% moj, da li on na neki način može odgovarati za lažnu optužbu za klevetu?
  4. Toby9

    Tužba

    Poznanik mi je otuđio predmet manje materijalne vrijednosti. Zbog toga smo se posvađali i ja sam ga optužio za krađu. Sada on 4 mj. poslje meni prijeti tužbom za klevetu. Ja imam više nego dovoljno materijalnih dokaza da je dotični predmet moj. Ako to sve završi na sudu, a ja uspijem dokazati da je predmet moj, da li ga mogu prijavit/tužiti za davanje lažnih iskaza i lažno optuživanje za klevetu?
  5. Sad mi je sve jasno. Puno hvala.
  6. Par pitanja: 1.Da li se kazneni nalog izdaje samo onda kada su dokazi protiv optuženika dovoljno jaki i radi toga nema potrebe za regularnim suđenjem? 2.Znači, ako je najmanja visina dnevnog iznosa sukladno KZ 20 kn, a netko ima primanja 15kn dnevno, da li se i onda visina dnevnog iznosa računa kao 20kn a ne 15 kn?
  7. Na koji se način određuje visina dnevnog iznosa kod nezaposlene osobe koja nema niti imovine niti ušteđevine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija