Jump to content

sinomeli

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ugovor ćemo definitivno sklopiti.Jasno mi je da u slučaju raskida ugovora ili nakon smrti korisnika ne mogu očekivati povrat sredstava koja smo utrošili na uzdržavanje,(imovina koju dobivamo je naknada), samo mi nije jasno što sa sredstvima uloženim u kuću, a koja nisu baš zanemariva.Znam da trčim pred rudo ali kako smo nedavno okončali sudski spor oko nasljedstva iza pokojne tete( a koja je imala valjanu oporuku, što je u konačnici sud i priznao) pušem i na hladno.Hvala svima na odgovorima.
  2. Nemam tu informaciju.Provjeriću.Hvala.
  3. Svekar želi sa nama sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju.Kako već 25 god živimo u zajedničkom kućanstvu, ništa nam se bitno ne mijenja, nego nas želi zaštiti od "grabežljivaca".Zanima me da li njegova kćer koja ne živi sa nama može taj ugovor kasnije osporavati ili eventualno njegova braća i sestre?Ukoliko se on oženi , da li ugovor prestaje važiti?Da li mi na bilo koji način (osim računima) možemo (i trebamo li uopće) dokazivati svoja dosadašnja ulaganja u kuću, čije je svekar formalni vlasnik.?Hvala.
  4. Poštovani, stric i strina su napisali oporuku i ovjerili je kod javnog bilježnika.Izričito su imenom i prezimenom navedeni nasljednici-nećaci (koji u jednakim dijelovima nasljeđuju nekretninu-stan).Zanima nas da li braća i sestre preminuloga mogu osporavati oporuku, te tražiti nužni dio kao bliži rod ,ako nemaju sredstava za život?Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija