Jump to content

Hacujuma

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, sve kako sam i strahovao. Zaglavio sam sa starim, izrazito nepovoljnim zakonom
  2. "Visina naknade određuje se u iznosu od 5% tržišne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta koju utvrđuje nadležna porezna uprava na području gdje se zemljište nalazi." (čl. 22 ZOPZ, NN66/01) A porezna uprava je dala cijenu gradjevinskog, a ne poljoprivrednog zemljista. Od agencija sam dobio nesluzbene podatke koji to i potvrdjuju, samo to treba i dokazati. E to je informacija koja mi je trebala, iako na zalost nije povoljna za mene. Hvala
  3. Uzeli su 950kn za trzisnu vrijednost kvadrata poljoprivrednog zemljista, sveukupno 21000kn za cca 450m2. Zalio sam se i na krivo utvrdjenu osnovicu za obracun, pa su i to odbili. Eh, da se radi o iznosu od par tisuca kuna, odmah bih platio.
  4. Pozdrav unaprijed se ispričavam ako sam pogriješio forum. Zanima me može li se kod određivanja naknade o promjeni namjene poljoprivrednog zemljišta tražiti primjena kasnijeg zakona o poljoprivrednom zemljištu (ZOPZ) koji je za mene povoljniji. Konkretno: 2007. izdana mi je građevinska dozvola kojom se mijenja namjena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko. Po tadašnjem ZOPZ-u, naknada iznosi 5% tržišne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta. 2008. na snagu stupa novi ZOPZ sa novom odredbom koja oslobađa od plaćanja naknade pri gradnji građevine do 400m2 bruto površine (ispunjeno u mom slucaju) - odredba je od tad stalno prisutna u ZOPZ-u. 2013. izdano mi je rjesenje o placanju naknade prema ZOPZ-u koji je vrijedio na datum izdavanja građevinske dozvole - ulozena zalba. 2017. odbijena zalba na to rjesenje, preostaje mi jedino upravna tuzba i zato me zanima odgovor na pitanje sa pocetka, iako ne gajim neku nadu P.S. nisam uspio naći informacije o mogućoj zastari, pretpostavljam da toga ovdje nema?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija