Jump to content

Ivka9

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Trebala bih ići u Sloveniju autom od dečka. On radi u drugoj državi i ne može biti prisutan pri davanju suglasnosti za punomoć. Što mogu učiniti s obzirom na njegovu odsutnost? Hvala.
  2. Pozdrav, Imam 2 pitanja vezano za svoj slučaj, iz 2 različita područja, pa se nadam da nije problem što ću isti slučaj objaviti na 2 teme. Naime, kao maloljetnica (tada sam imala 17 godina) sam vozila poznanika auto (koji je glasio na njegovog oca). Imali smo nezgodu s drugim autom. Ja sam puhala, i imala 0,0; a njemu uopće nisu dali alkotest (on je bio pijan, zato sam ja i vozila!). Naravno, ja sam kriva što nisam tada imala vozačku, ali... Njegov otac je konstantno zvao da želi da mu podmirimo troškove štete (ne pola-pola - ipak, smatram da smo oboje krivi; a auto je popravljao kod lokalnog, i nije imao nikakve stvarne račune!), a taj dečko je više puta slupao auto prije toga. E sada, ja sam dobila od Euroherca da trebam platiti 20 000 kuna. To je bilo 2009. Iznos je sada narastao na 50 000, i imam ovrhu od 16.3.2015. Zvala sam Eurohercovu pravnu službu, koja kaže da nema zastare ovrhe, jer je to sudska odluka (tako nekako), a čitala sam da dolazi do zastare nakon 3 godine. Što je točno? Također, kažu da mi možda mogu ponuditi nagodbu da platim u 2 obroka. Što mi je najbolje učiniti da se ovrha skine, da bih mogla početi raditi i dobivati primanja bez ovrhe? Hvala
  3. Pozdrav, Imam 2 pitanja vezano za svoj slučaj, iz 2 različita područja, pa se nadam da nije problem što ću isti slučaj objaviti na 2 teme. Naime, kao maloljetnica (tada sam imala 17 godina) sam vozila poznanika auto (koji je glasio na njegovog oca). Imali smo nezgodu s drugim autom. Ja sam puhala, i imala 0,0; a njemu uopće nisu dali alkotest (on je bio pijan, zato sam ja i vozila!). Naravno, ja sam kriva što nisam tada imala vozačku, ali... Njegov otac je konstantno zvao da želi da mu podmirimo troškove štete (ne pola-pola - ipak, smatram da smo oboje krivi; a auto je popravljao kod lokalnog, i nije imao nikakve stvarne račune!), a taj dečko je više puta slupao auto prije toga. E sada, ja sam dobila od Euroherca da trebam platiti 20 000 kuna. To je bilo 2009. Iznos je sada narastao na 50 000, i imam ovrhu od 16.3.2015. Zanima me što mogu učiniti što se prekršaja tiče, jesam li stvarno samo ja odgovorna, i ne bi li njegovo osiguranje trebalo pokriti štetu, te sve korisno što mi možete reći? Hvala.
  4. Ivka9

    Nasljeđe

    Pozdrav! Zanima me što napraviti u sljedećem slučaju. Naime, baka želi meni (svojoj unuci) ostaviti stan (djed je umro). Ona ima dvije kćeri - (tetu i moju mamu), ali s tetom nije u dobrim odnosima. Zanima nas što učiniti; koji je najbolji način - oporuka, darovni ugovor ili nešto treće? Hoće li samo dio nekretnine moći ostaviti meni ili cijelu i može li se teta žaliti na to? Te kako ide sa plaćanjem poreza na naslijeđenu nekretninu? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija