Jump to content

baltazar25

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem se što ste popunili moje rupe. Ne želim prigovarati ovoj optužnici i želim izaći pred sud bez branioca. Dali je pametan potez riješiti svoju životnu epizodu uz svoju riječ bez branioca? S obzirom na težinu mog krivičnog djela (količini s kojom sam optužen) i već navedeno u optužnici moguće uživanje u opojnoj drogi koje smatram objektivno gledajući nije toliko teško da budem kažnjen sa zatvorom već sa novčanom kaznom uz uslovnu.
  2. Da, optužnica je potvrđena. Citiram opet sa papira, "Dostavljamo vam potvrđenu optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo broj:.... izdana tada potvrđena tada... sa zahtjevom izdavanja kaznenog naloga, a kojom optužnicom Vam se stavlja na teret da ste počinili krivično djelo iz člana... Obavještavamo vas da će te na zakazanom saslušanju kod suda biti pozvani da se izjasnite da li ste razumjeli optužnicu i zahtjev tužioca za izricanje krivične sankcije, da se izjasnite o krivnji da se izjasnite o predloženoj krivičnoj sankciji. I sada na sljedećoj stranici se spominje kao što sam naveo u prethodnom komentaru, Kazneni nalog koji izriče uslovnu osudu, ali ukoliko sud ne prihvati navedeni zahtjev izdavanja kaznenog naloga onda predlaže da se na glavnom pretresu izvedu sljedeći dokazi...... Znači sa ovim svim nije mi dat kazneni nalog tj uslovna osuda nego je samo potvrđena optužnica i kada mi dodje sudski poziv tu će mi izreći moju krajnju kaznu? I dali mogu dobiti fino definisano termin optužnica i kazneni nalog, bio bi zahvalan.
  3. Hvala na odgovoru. To znaci nakon isteka žalbe sud će postupati po članku koje su potvrdili u ovoj optužnici što je u mom slučaju član 243 stav 3 (plaćanje novčane kazne ili do 3 godine zatvora). I dali mogu da odradim ovo sve bez svog branioca, iznesem sve onako kako je bilo i kako sam rekao u izjavi prije 2 godine i očekivati novčanu kaznu (posto sam bio star 18god i 1 mjesec a nikad nisam bio osuđivan uz to da sam kaznjen zbog mogućeg uživanja u drogama jer sam imao malo količinu) ili ovo nije pametna ideja da samostalno odradim? Hvala
  4. G-man, da spominje se kazneni nalog. Na trecem listu od kantonalnog tuzilastva pišu sve točke zbog kojeg sam optužen, moje informacije, detalji osobni, detalji zašto sam optužen itd i na kraju lista piše: citiram "Radi toga: Na osnovu člana 350. ZKP-a Bih, stavljam sudu zahtjev da izda sljedeći. KAZNENI NALOG ... zbog krivičnog djela iz člana 239. stav 3. KZ FBiH izriče se: USLOVNA OSUDA Kojom se... optuženom utvrđava kazna 1 godine uslovne ili 6 mjeseci zatvora ako počini novo krivično djelo. UKOLIKO SUD U SKLADU SA ČLANOM 351. ZKP-a FBiH ne prihvati navedeni zahtjev za izdavanje kaznenog naloga, predlažem da se na glavnom pretresu izvedu sljedeći dokazi: Ali sud koliko sam shvatio nije reagiraju u skladu sa stavom koji je izjasnilo kantonalno tuzilastvo vec sa drugim. Hvala
  5. Hvala na odgovoru. Nesto sto nisam naveo jest da sam osuđivan u Sarajevu s tim da je moje prebivalište i moje mjesto stanovanja u Mostaru. Dali moram otici na sud gdje sam osuđen (Sarajevo) ili to mogu provjeriti u svom gradu. Zahvaljujem se još jednom.
  6. Pozdrav. Nisam siguran dali pitam na pravom mjestu s obzirom da zivim u FBiH a ovo je Hrvatski portal.Kako sam naveo u naslovu uz optuznicu Sarajevskog suda zbog clana 239 stav 3.(uzivanje u opojnim drogama) sud je utvrdio postojanje osnovane sumnje pa je odlucio postupiti u skladu sa clanom 243 stav 3. (placanje kazne ili do 3 godine zatvora) Potvrđena optuznica koju sam primio dosla je bez sudskog poziva a na papiru pise da mi se dostavlja uz optuznicu. Uz optuznicu doslo mi je od kantonalnog tuzilastva koji podize optuznicu protiv mene na osnovu clana 350 ZKP i stavlja sudu da izda uslovnu osudu od 6mj zatvora koja se nece izvrsiti ukoliko optuzeni u roku od 1 godine ne pocini novo krivicno djelo. Molim za svaku mogucu informaciju uz sljedeci korak mog djelovanja. Hvala, Lp. p.s. nisam nikad bio nikad osuđivan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija