Jump to content

saki_zg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. taj dio nije problem... mislim, vidio, našao, isprintao Caka je samo u tome što je u katastru 4 a u zemoknjižnom 7 osoba a tih 7 ima po Hrv, Slo i Njemačkoj E sad, kontaktirao sam sve koji su se mogli kontaktirati i eto situacije: Osoba A , vanbračna kćer prodavatelja, 12/48 vlasništva, Njemačaka - ne može se do njih, navodno radila sranja(ili se nije pojavila) u nekim davnim ostavinskim raspravama Osoba B, vanbračna kćer prodavatelja, 12/48 vlasništva, Slovenija - ne može se do njih, navodno radila sranja(ili se nije pojavila) u nekim davnim ostavinskim raspravama Osoba C , sin prodavatelja, 6/48 vlasništva - suglasan potpisati što god treba ali nepokretan i po mogućnosti treba izbjeć dolazak bilo gdje Osoba D, kćer prodavatelja, 6/48 vlasništva, navodno se odrekla na ostavinskoj raspravi u korist strica (muž osobe E) Osoba E, šogorica prodavatelja, 8/48 vlasništva, nema problema da se upišem Osoba F, kćer osobe E, 2/48 vlasništa, nema problema osoba G, kćer osobe E, 2/48 vlasništa, nema problema Dakle, ako ih pozbrojim od osoba CEFG koji su tu i dostupni nema frke da potpišu šta treba i to je 18/48 vlasništva + riješenje ostavine gdje se osoba D odriče u korist osobe E(ili njenog muza) ako ga sud uvazava. To je onda pola po toj nekakvoj podijeli a za drugu polovicu je navodno nemoguće doć do ljudi.
  2. Ukoliko uspijem doći do naslijednika (a do dijela sigurno budem), ima li gdje kakav primjer te izjave koju bi isti mogli potpisati ? Unaprijed hvala.
  3. Odlično, hvala Vam na predlošku. Zanima me još jedan detalj. Čitao sam po forumu i vidim da se često spominje tabularna izjava u smislu potvrde ispunjenja kupoprodajnog ugovora itd. Ima li smisla pripremiti kakvu izjavu koju bi potpisali naslijednici do kojih mogu lokalno doći? Pretpostavljam da tabularnu izjavu može dati samo prodavatelj, no možda postoji kakva izjava (imate li slučajno predložak?) koju bi sud uvažio? Pitam iz razloga što je gospodin s kojim su moji roditleji to nekada kupili u kontaktu s nekima od naslijednika i čak sam ja pred neko vrijeme s nekima razgovarao i rekli su da nema problema da mi potpišu ako će što trebati samo da im donesem. ( druga pretpostavka je da ukoliko se išta takvo i napravi isto mora biti ovjereno kod javnog bilješnika ?) Unaprijed hvala.
  4. Pozdrav svima. NAžalost bilo je prioritetnijih stvari u životu pa je ovo malo stajalo sa strane. (financije zaustavile bilo kakvo pokretanje ičega). da odgovorim an postavljena pitanja: - u trenutku ostavine nismo imali taj ugovor, kasnije je pronađen. - čestica nije ograđena, nema na njoj apsolutno ništa osim raslinja sukladnog 30 godišnjem neobrađivanju. - nikoga od nas nije bilo tamo otkako znam za sebe do prije 2 tjedna kada sam otišao upoznati se s čovjekom koji je s mojim roditeljima kupio tamo zemlju i napravio vikendicu. - prema izjavi tog susjeda nitko tamo nije dolazio otkako su moji to kupili i jedne godine posadili vrt(gospođa se sa smješkom prisjeća da je bilo dosta kupusa kojeg su pobrali ). Čovjek kaže "znaju ovi okolo da je to prodano, nije ti nitko dolazio, a ja sam tu malo čisto da baš šuma ne dođe na moje". - planiram od idućeg mjeseca krenuti s raskrčivanjem parcele, ima posla a nemam sredstva da se plati nekome pa će potrajati. - prema katastru upisano je 4 suvlasnika, a u zemljoknjižnom odijelu 7. - tko je mjerodavan? - od ovih 4 dvoje je tamo, 2 u Sloveniji, a od ovih 7 je jedna gospođa iz Njemačke. - jupi jupi. - nekad davno je moja majka planirala srediti te papire i kontaktirala suvlasnike do kojih je mogla doći i rekli su da nema problema da potpišu ako što treba jer znaju da je to prodano. Danas sam nazvao zemljoknjižni odijel u Zaprešiću i dobio informaciju da ne moram ponavljati svoju ostavinu(jer sam jedini naslijednik) već da trebam predati zahtjev za upisom te da će sud odraditi sve dalje. NAvodno izlazi geodet a ako se nitko ne pobuni onda se čestica upisuje na moje ime? Plaćam li u tom slučaju kakav porez? Pretpostavljam da je alternativa tome da mi navedeni naslijednici potpišu darovni ugovor (ili nešto 3.?) i u tom slučaju platim porez (4%?) i bok? Opet se postavlja pitanje, da li onda ovih 4 iz katastra ili 7 iz zemljoknjižnog odijela? ima li neko 3. riješenje?
  5. Pokušati ću što kraće: dakle, tamo negdje prije stoljeća 7 moj otac je kupio komad zemlje, konkreno u općini Marija gorica kraj Zaprešića. Kupoprodajni ugovor imam, no dalje od toga koliko znam nikada nije provedeno. Prodavač je preminuo, a i njegov naslijednik. Imam i presliku ostavinske rasprave po kojoj se na parcelu trebalo upisati 6 naslijednika od kojih se 2 odreklo vlasništva u korist ostatka. Tako parcela stoji otkako znam za sebe (a imam 32god ). U trenutku kada je bila ostavinska rasprava nakon smrti mog oca nismo pronašli taj kupoprodanji ugovor pa tako nije ni upisano kao naslijeđe (jedini sam naslijednik). Parcela se i dalje vodi kao oranica, nekada je to bilo vikendaško podrčje no danas tamo uredno ljudi žive, provedene su sve komunalije i ostala čudesa. Koliko sam se uspio raspitati trebao bih skupiti potpise trenutno upisanih da nemaju potraživanja ili što već (tko mi može sastaviti takav dokument?) te s time ić na upis vlasništva. Treba li ponavljati ostavinsku raspravu? Koliko procedura može vremenski trajati i okvirno koštati? Što se sve plaća? Parcela je ako se ne varam nekih 1800 m2. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija