Jump to content

daria303

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na odgovoru. Zvala sam CZSS u mjestu svog prebivališta, ali kažu da je obvezno prvo pokrenuti postupak Obveznog savjetovanja prije pokretanja drugih sudskih postupaka i da se taj postupak mora voditi u mjestu djetetova prebivališta, što mi ne odgovara. Obzirom da se namjeravam što prije vratiti s djetetom k svojim roditeljima (što je početna adresa na kojoj smo obje živjele) i da znam da će mi praviti cirkuse kad mu ne budem dala dijete da ide za vikend spavati k njemu, zanima me trebam li u slučaju da je želi prisilno odvesti zvati policiju?
  2. Hvala na odgovoru. Kao što sam spomenula u mjestu prebivališta djeteta (a nadležnost CZS je u ovom slučaju koliko znam prema prebivalištu djeteta) je pravnica njegova obiteljska prijateljica i pošto je tamo radio poznaje djelatnike. Postoji li opcija da se obratim nekom drugom CZS?
  3. Slobodno premjestite ako treba, ne znam kuda bi svrstala temu. Moja situacija je sljedeća i molila bih Vas pravni savjet, barem okvirno o tome koji sljedeći korak poduzeti. S ocem djeteta bila sam u vezi od 2012. godine. U lipnju 2016. sam zatrudnila i od onda su počeli problemi, ukratko nije bilo fizičkog nasilja, ali stalno su bile prijetnje i htio je da dijete abortiram. Nisam pristala na to i kad se dijete rodilo nastavila sam živjeti kod svojih roditelja i tamo je bilo prijavljeno djetetovo prebivalište. On je upisan kao otac djeteta. Budući da sam mislila da je tako najbolje za dijete i nadala da će se on urazumiti ostala sam u zajednici s njim iako na različitim adresama. Kod njega (tj na adresu njegovih roditelja) smo odlazili vikendom u drugo mjesto. Obzirom da sam ja u međuvremenu, tj. prije 2 mjeseca dobila posao, dogovorili smo se da će dijete ići u vrtić u mjestu gdje on živi, iznajmiti stan i u tom stanu živjeti skupa s djetetom. Zbog vrtića da se ne plaća puna cijena pristala sam da se prebivalište djeteta prebaci na adresu njegovih roditelja, a ja sama na toj adresi nisam prijavljena. On se u međuvremenu predomislio, ne želi živjeti s nama u stanu nego želi da dijete bude kod njega i da kod njega spava, a ima 15 mjeseci i još sisa. Kad sam rekla da ne, da slobodno se druži s njom, ali da je to po meni malo dijete da bi ostajalo samo po noći bez mene kaže da slobodno dođem, ali da će mi zvati policiju i da ne mogu ništa jer sam pristala da se prebivalište promijeni na tu njegovu adresu. Što god kažem da ću poduzeti (otići u CZS i sl.) on mi prijeti time da ima više novca i da neću postići ništa te da će 'namjestiti' da mi se uzme dijete,osim toga, sredina u kojoj živimo je mala i osobno poznaje pravnicu u CZS. Napominjem da sporazum o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nismo napravili jer smo sve do sada bili 'zajedno' i dijete je bilo ili samnom ili s nama zajedno tako da nije bilo potrebe (zapravo očito je bilo samo što sam pogriješila što to nisam odmah napravila). Radim, ali moja plaća trenutno nije dovoljna za plaćanje odvjetnika i život tako da Vas molim nekakav savjet koji bi trebao biti moj sljedeći korak.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija