Jump to content

ivopolo123

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. DORH je izdao optužnicu na temelju koje traži kazneni nalog o proglašenju krivnje koje je općinski sud prihvatio uz izričenje nepravomoćne presude
  2. DORH je prosljedio optužnicu Općinskom sudu po članku 139 stavak 2 kaznenog zakona,sud je presudio da sam kriv bez mog prisustva na sudu. Obrazloženje suda (razgovarao sa poznanikovom majkom što je ona prijenjela sinu i njegovom ocu što je kod njih dvoje uzrokovalo starh i uznemirenost,dakle ,drugome ozbiljno prijetio da će mu nanjeti zlo. Utvrdili kaznu za svako pojedino djelo 4 mj zatvora x 2 (otac i sin) tj. kazna zatvora 7mj. koja se neće izvršiti ukoliko u roku od 2 godine ne počinim novo kazneno dijelo, UVJETNA OSUDA.Majka s kojom razgovarao navodi se kao svjedok Ja uopće nisam prijetio samo sam nazvao na kućni tel. gdje se javila majka poznanika i molio je da urazumi sina na nedolično ponašanje. ŠTA MI JE SADA ZA ČINITI IMAM 8 DANA DO PRAVOMOĆNE PRESUDE ,kako da obrazložim da to šta mi se stavlja na teret nije istina,šta da napišem u prigovoru kad sam pravu istinu izjavio u DORH-u Hvala
  3. Ispitan sam samo jednom od strane DORH-a, nije podignuta optužnica ili ja nisam obaviješten,
  4. DORH je zadražio medicinsko vještačenje gdje se vještak izjasnio da se radi o lakim tjelesnim ozljedama dva šamara (otvoreni dlan) i da nije bilo moguće tim mehanizmom nanijeti TTO,vještak je pobio sve tvrdnje DORH-a. 1. Zatima me sad koji je sljedeći potez DORHA.a ? 2. Šta se tiče kaznenog djela prijetnje čl.139 stavak 2.prijetnju je prijavio dan kasnije od datuma tel. razgovora njegov otac,s poznanikom (oštećenim) nisam razgovarao već njegovom majkom kojoj sam priopćio njegovo ponašanje što je dotična shvatila kao prijetnju.Sada mi nije jasno tj.po DORH-u ispada da sam prijetio majci poznanika kojoj sam se samo požalio na sinovo ponašanje ,koja je kazala svom suprugu koji je prijavio prijetnju (inače djelatnik MUP-a).Ja stvarno nisam prijetio, neznam kako da to POBIJEM jer stvarno nisam imao motiv prijetit gospođi (majci poznanika) koju ni ne poznajam. 3. Poznanik podražuje privatnom tužbom za nanesene ozljede 10.000,00kn mislim da to nije realno ,obzirom da imam nalaz sudskog vještaka i dokaz da se radi o dva šamara . Koliko bi iznosila realna otšteta ? Molim za pomoć kako sam i prije naveo slabijeg sam imovinskog stanja i ne mogu angažirat odvjetnika već se branim sam.
  5. Gosp. G-man hvala Vam na svim informacijama.Pobliže ste mi razjasnili situaciju jer zbog financijskih razloga nisam u mogučnosti angažirat odvjetnika.
  6. U pozivu koji sam dobio od strane DORH-a stoji kvalifikacija prijetnje čl. 139. stavak 2. KZ-a i stavak 1. Nakon nemilog događaja dobio sam poziv od Prekršajnog suda.Na njihovo javljanje rečeno mi je da mi ne mogu suditi jer su oba predmeta koja se vode protiv mene ujedinili i premjestili na Državno odvjetništvo tj. sve spojili i napravili priču. Evidentnog sukoba od ranije nije bilo ,fizički okršaj se dogodio nenamjerno nakon neuspješnog tel. razgovora zato sam baš za razgovor odabrao njegovo radno mjesto da ne dođe do fizičkog okršaja. Vrijeđao me elementima moje bolesti teška depresija koja se pogoršala njegovim verbalnim maltretiranjem, medicinsku dokumentaciju predao DORH-u . U vrijeme incidenta doveo me u fazu neuračunljivosti . Da li se preporuča braniti na temelju moje psihičke bolesti (neuračunljivost) ?
  7. Poznanik me verbalno maltretirao puna dva mjeseca ,u dobroj namjeri sam ga telefonski nazvao i zamolio da prestane,nije me saslušao ,nakon toga odlazim na njegovo radno mjesto i tamo dolazi do ismijavanja mene i ja mu nanesem lake tjelesne ozljede (okarakterizirane od strane lječnika) Od DORH-a dobivam POZIV na saslušanje gdje me se teret za kaznena djela; prijetnjom iz članka 139. stavak 1. i teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju iz članka 118. stavak1. u svezi člankom 34. Prijava prijetnje od strane oštećenog je LAŽNA nisam uopće izgovorio ništa što bi se smatralo prijetnjom, Nije mi jasno ako je ozljeda okarakterizirana kao laka ( 2 šamara ) zašto se predmet vodi kao teška tjelesna ozljeda u pokušaju ! Da li moram angažirat odvjetnika? Da li se isplati prijavit ga za lažnu prijavu? Kolika je realna otšteta privatnom tužbom za nanesene ozljede (on traži 10.000,00kn) Nisam do sada nikad kažnjavan.Kakav ishod mogu očekivat tj. kaznu ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija