Jump to content

Zeljhac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok, jel bi se taj predložak mogao podnijeti sudu u Zagrebu ako je vlasnik iz nekog drugog grada ?? S tim predloškom bi bilo tko od djece iza pokojnog mogao postati vlasnikom nakon kojeg bi se uredno sklopio kupoprodajni itd ?? ili iza toga ima jos koji korak ?? Troškovi toga su ?? vrijeme trajanja ?? I kolika je tlaka, generalno taj proces za obitelj ?? Ja kao kupac ne bi volio biti neki teret njima ili da oni imaju s*anja radi mene. Ali mislim da je svima u interesu da se to riješi. Inače, puno hvala na odgovorima !
  2. Ako i je provedena, sumnjam da je motor bio spomenut u njoj. Jer: - Odjavljen je i prodan dalje (ali ga nitko nikada do sada nije prenio u svoje vlasnistvo) - Čovjek je preminuo nakon što je motor odjavljen i prodan Ok, pošto moja ideja očito ne drži vodu, što nam je činiti da bi se taj motor uredno mogao prenijeti na mene ?? Tj. da ja imam šansu platiti porez na motor i sebe upisati kao vlasnika u mup ?
  3. Aha, znaci moglo bi se sloziti, srociti kod javnog biljeznika ta ostavinska, tako da sin postane pravomocni vlasnik. Što mi je zapravo najbitnije da prolazi u mup-u. Aaaa jel nužno onda da sin ode prijaviti vlasništvo u mup ?? tj. jel bi bilo dovoljno da ja sa primjerkom te ostavinske i kupoprodajnim ugovorom odem odmah prijaviti motor na sebe ??
  4. Priča ide ovako, pokušat ću je sročit što je više moguće. Prošle godine sam kupio motocikl, u početku je klasična kupoprodaja i nista problematicno. Medutim, problemi krecu kad sam pokusao platiti porez na vozilo i kad se saznalo da je vlasnik motocikla druga osoba od one osobe koja mi je prodala. Tu ne bi bio problem da sam ja imao sve kupoprodajne ugovore od vlasnika koji je upisan u mup-u itd. pa sve do sebe. Platio bi porez za svaku kupoprodaju i uredno ga prijavio na sebe. Krenuo sam korak po korak i došao sam do sina od vlasnika motocikla. Ta osoba se koristila tim motociklom, dok je otac bio upisan kao vlasnik. Ni tu ne bi bio problem da taj vlasnik/ otac nije preminuo. A ostao je upisan kao vlasnik. To predstavlja meni problem i problem toj obitelji, jer mtoocikl nije neko vrijeme kod njih a oni su upisani kao vlasnici. E sada, glavno pitanje, dal bi u mupu prilikom prijenosa vlasništva prošla sročena ostavinska rasprava, ovjerena od strane javnog bilježnika. Npr, da se svi članovi obitelji odriču svog dijela vlasništva nad tim motociklom u ime bilo koje osobe s kojom bi ja onda mogao sklopiti novi kupoprodajni. Ili to baš baš, izričito mora biti sudska ostavinska. Za koju nitko nema niti vremena niti živaca da se provodi. Što mi je činiti ?? Još nisam zvao ili bio u mup-u.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija