Jump to content

ff12345

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Je, članak je 227, hvala puno na odgovoru. Škola će još tražit očitovanje ali nadam se da je tako kako kažete.
  2. Pozdrav, Prošle godine sam izazvao prometnu nesreću sa teškim tjelesnim ozljedama i potvrđena mi je optužnica, ali postupak još nije krenuo. Danas sam bio u sudu i dobio uvjerenje da se protiv mene vodi postupak. Namjeravam se zaposliti u obrazovnoj ustanovi, a u zakonu o odgoju i obrazovanju piše ovo: Radni odnos u školskoj ustanovi ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela protiv života i tijela, protiv slobode i prava i čovjeka i građanina, protiv RH, ... Zanima me spada li prometna nesreća sa teškim tjelesnim ozljedama u ova navedena djela. Tražio sam djela protiv života i tijela i našao ovo: https://zakonipropisi.com/hr/zakon/kazneni-zakon/deseta-glava-kaznena-djela-protiv-zivota-i-tijela. Znači li to da tu spada i moje navedeno djelo i da se ne mogu zaposliti na ovo radno mjesto?
  3. Poštovani, smije li policajac parkirati ovako kao na slici. Ako ne smije može li se išta napraviti po tom pitanju. Prigovor na rad policije ili tako nešto? Policajac nije imao upaljenu rotaciju, a čini mi se ni sva 4. Prije toga je također izašao sa mjesta na kojem se ne smije parkirat i zaustavio me i ovako ostavio auto. Što mogu napraviti?
  4. Policajac mi je napisao kaznu jer sam iz ul. A. Stepinca skrenuo desno na parking. Na slikama se sve vidi. Zanima me kako je moguće da ne postoji znak za zabranjeno skretanje desno, znak za jednosmjernu ulicu je okrenut i ne vidi se iz ulice iz koje dolazim, na dan kad sam prolazio je na stablu bilo i lišća tako da se vidio još manje. Ovo su slike sa google mapsa ( ne znam kad je snimano) ali i dalje je ista situacija sa znakovima. Zanima me mogu li mi slike sa google mapsa poslužiti na sudu jer nažalost nisam slikao na licu mjesta, a ne živim u blizini? Može li se na sudu dobiti oslobađajuća presuda na osnovu ovih slika?
  5. Pozdrav, zaustavljen sam u Vukovaru sa 0.72, odnosno 0.62 kad se spusti. Dobio sam 2 papira: 1) Naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole 2) Zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola Nisam dobio prekršajni nalog, te očekujem da će mi to doći na adresu. E sad dolazimo do problema. Privremeno oduzimanje vozačke dozvole koje mi je određeno traje 12 sati, a ako se ne pokupi u roku 3 dana u zapisniku piše ovo: " Ako se vozačka dozvola ne preuzme nakon proteka roka od 3 dana računajući od sata njezinog oduzimanja, narednog radnog dana vozačka dozvola biti će dostavljena tijelu u čijoj se evidenciji vodi vozač". Nisam iz Vukovara i nisam mogao čekati 12 sati da mi se vrati vozačka. Rekao sam odmah policajcu da neću dolaziti po nju nego neka mi je pošalju doma za 3 dana. nakon 9 dana ( 7 radnih) dolazim u svoju PP po vozačku i djelatnica mi kaže da vozačka još nije došla te da neće to još neko vrijeme. Zovem PP Vukovar, oni kažu da je vozačka još kod njih, te da će poslati sljedeći dan, ali da će mi doći tek za 10-ak dana. Prošlo je već 15 dana od oduzimanja, vozačke još nema. Slao sam pritužbe ravnateljstvu policije i unutarnjoj kontroli, ali odgovora nakon 5 radnih dana još uvijek nema. Zanima me što mogu napraviti, hoće li mi to pomoći kao olakotna okolnost pri određovanju kazne, te mogu li tražiti nekakvu naknadu materijalne štete koja mi je počinjena nevraćanjem vozačke?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija