Jump to content

ERCZ

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Roditeljstvo bez alimentacje

  O tetku vodim brigu 6 godina , znaci sve od kuhanja do spremania. Darovateljem predmeta je prijatelj otac od nasej kume vijencanej. Dali ugovor o dozivotnim uzdrzavanju ovjeriti kod javnog bilijeznika ili na sudu ?
 2. Roditeljstvo bez alimentacje

  Jos jedno pitanje dali darovni ugovor koji je na suproga , a predmet darovan je u bracnoj zajednicy z namienom darovanja "nama" to je bracna imovina?
 3. Roditeljstvo bez alimentacje

  Da ipak mi lakse govoriti nego pisati, da svakako cu kontaktirati odvijetnika Pozdrav
 4. Roditeljstvo bez alimentacje

  Hvala na odgovoru,dijete ostaje sa mnom , ostajem u HR, kuca u kojoj zivimo zapravo pripada Tetku od suproga to jest stan u kuci na 1vom katu, manji stan u prizemlju pripada suprogu, nijegovo nasledstvo, u tom stanu stanuje tetak udovac bez dijece. Ne posoji pismeni ugovor o zamijeni stanova, kuca nije ni etazirana. Na obnovu kuce podiglismo kredit nenamjenski kredit od 30 tys eura , koji odplacuje suprug.Tetak cijelo ovo razdoblje je uz mene , sam vidi u sta se pretvorio muz " doslovce dr.jekyll and mr hyde " danas sam dobila email od CZSS da mogu podici tuzbu na opcinskom sudu za privremeno uzdrzavanje dijetea, onda dalje u proces na CZSS. Dali takvu tuzbu mogu sama napisati ili bolje da trazim odvijetnika da me zastupi nasudu ?
 5. Roditeljstvo bez alimentacije . Poštovani, molim o informaciju, Suprug podnio zahtjev za rastavu braka tužbom, jesam strani drzavljanin sa boravistem u HR , nismo još u procesu rastave braka , jesmo bili na 2 sastanka u CZSS, Plan o zajednickoj skrbi dijeteta nije jos napisan. Na rastavu braka za sad ne pristajem. Proživljavamo tipicnu kalvariju zbog suprugove krize srednijh godina u kojoj je dosao u konflikt sa samim sobom, unistavajuci nas brak , obitelji , moje i dijetetovo emotivno stanje. Krenulismo na bračno savjetovanje, međutim muž odustao od savijetovanja s obzirom kako kaže „ preteško je to za nijega“ Ja sam nastavila sa savjetovanjem sama. Suprug spakirao sve stvari i otišao od kuće . Ne kontaktira sa mnom skoro 2 tijedna, nije ni ostavio meni ni „1 kune „ za privremeno uzdržavanije naseg dijeteta, curica od 10 godina. Nije prvi put naš ostavio „preko noći „u prvoj polovici 2017 ostavio nas na 5 mjeseci isto tako bez nikave pomoći finacijskiej, nije kontaktirao sa mnom, ni ti viđao dijete. Nakon toga se vratio kući , gdje stanovao sa nama 3 mijeseca, u rujnu uplatio 3000 kn na moj račun, za troškove života . Moja plaća je 4360 Kn neto , šta nije dovoljno na oplačenje troškova života , same račune u kući su oko 2000 kn mjesečno,dijete naučeno je na visok standard života šta sa mojima prihodima nisam u stanju ostvariti. Dali ja kao roditelj koji živi sa djetetom mogu podnijeti privatnu tužbu na opčinskim sudu radi ostvarenija privremenego uzdržavanja dijeteta? Napomenem da Suprugova placa bruto iznosi 14.910.00 Kn . Molim o savjet .
×