Jump to content

matulovicante

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na komentarima, i molio bi nekog da mi odgovori na pitanje. Naime ja sam podnio i zahtjev prema lokalnoj samoupravi da mi dozvoli kupnju ostalog dijela zemljišta koja graniči sa mojim a koji je u vlasništvu grada jer sam prilikom legalizacije ušao sa stepeništem u njihovih 9 kvadrata od ukupno 44. Teren se nalazi u slijepoj ulici te se na njega može pristupiti jedino ako se pređe preko moje privtne parcele od 24 kvadrata. Napomena da se suvlasnik na drugom katu služi mojim dvorištem i nije mu narušeno pravo služnosti. Do sada sam dobio odgovor da nije moguće sprovesti prodaju jer u zgradi postoji i suvlasnik.
  2. Zgrada se vodila kao obiteljska kuća, te nije bila upisana u katastru već se vodila kao ruševina. Istovremeno smo i suvlasnik na drugom katu i ja prilikom podnošenja zahtjeva za nadogradnju napravili vanjsko stepenište(svak svoje) koje se na
  3. Upisan sam u glavnoj knjizi kao vlasnik a suvlasnik je upisan u knjizi položenih ugovora.
  4. Legaliziao sam jednostavnu građevinu koja se sastoji od prizemlja i dva kata. Prizemlje i prvi kat su u mom vlasništvu a drugi kat je u vlasništvu druge osobe.Preko ovlaštene osobe koja je napravila dokumentaciju za legalizaciju pozvala je vlasnika stana na drugom katu da sudjeluje u troškovima svojeg dijela vlasništva, dobili smo odgovor da će napraviti parcijalnu legalizaciju o svom trošku.Po završetku legalizacije objekta platio sam sve obaveze pa me zanima kako i na koji način mogu zatražiti povrat sredstava koji sam platio i za drugu osobu i da li postoji zastara za takvo potraživanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija