Jump to content

darkodante

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala svima na iscrpnim odgovorima. To mi puno pomaže u daljnjem postupanju u cijelom slučaju (da ne nazovem ovo malo ružnije).
  2. poštovani, hvala na odgovorima. Zanima me onako laički znači-bivša žena ne može bez mojeg pristanka sudskim putem dobiti ukidanje mog očinstva ni mijenjati dijetetu moje prezime u prezime novog muža? i najvažnije, da li ona ikako ima bez mojeg pristanka mogućnost posvajanja mog djeteta od strane novog muža? Napominjem da ne pristajem ni na jednu od ove 3 stavke, samo me zanima ima li ona zakonske osnove i mogućnosti bilo kaj od ovog dobiti sudskim putem bez mojeg pristanka? Hvala još jednom
  3. lijep pozdrav, bivša žena i ja smo bili u braku 6 godina. Dobili smo malu curicu. JA sam kratko nakon rođenja otišao u komunu na rehabilitaciju kao registrirani narkoman. Otprije je bivša žena pokrenula rastavu tako da sam se ja odrekao skrbništva i rastavljeni smo sa sudskom presudom da imam pravo viđati dijete 2 puta tjedno po 4 sata u prostorijama kuće bivše žene. To se nikad nije tako odvijalo, dapače otkad sam izašao sa rehabilitacije, dijete jedva viđam 1 mjesečno posvuda. Alimentaciju je rješavao moj pokojni otac dok sam ja bio u komuni, a kad sam izašao ja sam plaćao. S time da je bivša žena uredno skoro 4 godine dobivala naknadu od države jer sam ja službeno bio nezaposlen. Znači dobivala je i punu alimentaciju sa moje strane i 50% od države. Nedavno mi je izletila sa idejom da kćeri želi promijeniti prezime u prezime od novog muža, da se ja odreknem očinstva i da bi njen novi muž posvojio moje dijete. Ja na to ne pristajem nikako, a bivša žena mi tvrdi da ima zakonske osnove i da ona to može sve napraviti i preko suda??! da li je to moguće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija