Jump to content

pepeljuga-oxa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, najljepše zahvaljujem na uputi o dopisu i danim savjetima. Pravno sam neuka,pa se ispričavam na dosađivanju i možda priglupim pitanjima. Tko bi u mom slučaju snosio troškove suda i odvjetnika,jer sam korisnica zajamčene minimalne naknade ? Unaprijed zahvalna !
  2. Poštovani, zahvaljujem Vam na svim dosadašnjim savjetima,kao i na budućim. Od Policijske uprave sam dobila odgovor na pritužbu,pa ću citirati važnije rečenice: " Obavljenim provjerama utvrđeno je da su Vaši pritužbeni navodi utemeljeni,odnosno da je policijski službenik propustio obustaviti potragu za Vašom osobnom iskaznicom nakon što Vam je ista vraćena. Budući da Vam je počinjena šteta zbog propusta službenika,upućujemo Vas da,sukladno Zakonu o izvršavanju Državnog proračuna RH,zatražite povrat novca od novčane kazne. Pisani zahtjev za povrat novčanih sredstava podnosi se ovoj PU,a isti treba sadržavati sve relevantne podatke za donošenje odluke. Nadležna ustrojstvena jedinica Ministarstva provjerit će vjerodostojnost dokumentacije (navoda) iz pisanog zahtjeva i donijeti adekvatno rješenje. Ujedno Vam upućujemo ispriku zbog cjelokupne situacije,prouzročene propustom našeg službenika." U odgovoru Policijske uprave se navodi samo povrat novca od kazne,pa mi nije jasno da li povrat novca za ostale troškove moram tražiti u posebnom zahtjevu,po posebnoj proceduri...? Postoji li gotov formular za takve zahtjeve,ili ih pišem u slobodnoj formi? Trebam li svoje nezadovoljstvo njihovim odgovorom napisati kao prigovor na isti,te ako da u kojem vremenskom roku ? Unaprijed zahvalna !
  3. Poštovani, zahvaljujem Vama,kao i ostalima, na komentarima u kojima ste se složili da krivnja nije na meni. Prije novih pitanja opisat ću maltretiranje na granici. Nakon što mi je carinik rekao da sam u prekršajnom postupku,jer nosim dokument za kojim Interpol traga po cijeloj Europi,te da mu predam tu nevažeču osobnu iskaznicu,ja sam to i učinila. Upozorila sam ga da sam istu preuzela u policijskoj stanici Črnomerc,od njegovih kolega,te sam ga zamolila da ih nazove i uvjeri se u istinitost moje tvrnje. Međutim, on je sa ekstremno povišenim glasom rekao da je ono što mu piše na ekranu za njega zakon,te da bi došao na isto čak i da telefonski provjerava,pa da nema što zvati. Slijedilo je teatralno i slavodobitno nabrajanje svih kazni koje su propisane za prekršaj koji sam napravila,te je završio gromoglasnim isčitavanjem novčane kazne od "samo"1200 kuna. Ja sam se sva tresla i plakala kao kišna godina,a on me je "utješio"rekavši da bih prolaskom naše granice zaustavljena na njihovoj granici uz kaznu od 300 eura zaradila pritvor,a možda i zatvor. Sva u suzama sam ga pitala:"Zar Vam je tako teško nazvati kolege u Zagreb?",na što je odgovorio :"Imate li zapisnik o preuzimanju osobne iskaznice?" Sva jadna i nesretna iskreno sam odgovorila da nemam i da se niti ne sjećam da sam dobila ikakvu potvrdu o preuzimanju osobne.Tada je ustanovio da do sada nisam bila kažnjavana,te je "ublažio" kaznu na 200 kn,a koja se smanjuje na pola ako se plati odmah.Platila sam 100 kuna,a potvrdu o uplaćenoj kazni sam uspjela potpisati tek nakon nekoliko pokušaja,jer su mi se nekontrolirano tresle ruke,kao i cijelo tijelo. Prilikom oduzimanja osobne iskaznice mi je rekao da će je poslati u Zagreb na poništenje,te ću snositi sve troškove izrade nove. Osjećala sam se shrvanom,poniženom,obezvrijeđenom,obespravljenom,neshvaćenom.Tim više, što sam korisnica stalne socijalne pomoći (zajamčene minimalne naknade),time još više, što nisam obavila dogovorenu posjetu,time još i još više, što su mi upropašteni novogodišnji praznicii,te što sam se izmrcvarena,pogažena i poražena vratila u Zagreb, neispunjenih želja,uništenih snova,ali ipak-sa žarkom željom i potrebom za svojom ljubljenom osobnom iskaznicom ! Molim Vas odgovore na slijedeća pitanja: 1.Da li je ponašanje carinika bilo etično? 2.Da li je carinik bio dužan provjeriti istinitost moje tvrdnje,te na taj način rješiti nastali problem? 3.Imam li pravo tražiti naknadu svih troškova u vezi putovanja i povrat plaćene kazne? Zahvalna sam unaprijed na svakom odgovoru.
  4. Poštovani, ovim putem pitam dali je postupak policijskih službenika bio u skladu sa zakonom i propisima službe, a na temelju slijeda ovih dogadjaja - isti dan kada sam primjetila da mi je otudjena osobna iskaznica prijavljujem nestanak iste -MUP-Petrinjska,već drugi dan mi iz policijske stanice Črnomerec javljaju da dodjem podići istu jer je pronadjena i vraćena kod njih,to isto popodne podižem osobnu i potpisujem zapisnik.Nakon kraćeg vremena putujem iz Zagreba u Hercegovinu ,policijski službenik na hrvatskoj granici me zaustavlja ,privodi u službenu prostoriju govori da sam u prekršajnom postupku jer se služim nevažećom osobnom iskaznicom koju traži interpol po cijeloj Evropi, oduzima mi osobnu , naplaćuje kaznu od 100 kuna koji je dio kazne od 200 kn i ja se vraćam neobavljena posla u Zagreb. Zahvaljujem na svim odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija