Jump to content

surferpu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ok, tko ima ovlast da mu naredi da u nekom razumnom roku (ako sam pravno u redu za mene razumni rok znači odmah!?!?! ) ukloni taj dio zidića?!
  2. Ok, da li je to jedino riješenje?! Odnosno, mislio sam stupit u kontakt sa njime i to mu još jednom objasnit na lijepo pa vidit kako će reagirat. Pitanje: da pozovem policiju oni bi, pretpostavljam, dali mu nalog da ukloni taj dio koji je zidao, u nekom roku!? Kad taj rok istekne, a on nije maknuo nikakav zid, šta se onda dešava?? Pitam to zato jer sam imao jedan drugi spor gdje je jedan čovjek napravio zid na svojoj granici parcele, ali ta granica je išla preko zajedničkog puta od mene i par susjeda od iza, put se koristio 100-200 godina (staro selo), a taj spor je trajao 10 godina?!?!
  3. Pozdrav, vidio sam dosta otvorenih tema oko pravoslužnosti prolaza, ali nisam našao ništa slično mojem slučaju pa otvaram novu, ako netko od moderatora misli da se može spojiti jednoj od postojećih tema neka to slobodno spoji!! A ja da pokušam objasni moji problem... Vlasnik sam žute parcele A, do koje mogu (pravno) doći preko desnog ruba crvene parcele B, ta pravoslužnost je upisana 1975. pješke i vozilima u širini 3 metra. To je upisano u zemljišnim knjigama. Prije nekoliko godina ta se parcela prodala, i novi vlasnik ima upisan isti teret, znači to se pravo prolaza sa starog vlasnika preneslo na novog. Novi vlasnik je počeo gradit zgradu, a kako sam ja jedan od susjeda s kojim graničim, a imam i pravo prolaska preko njegove parcele, ja sam mu morao dati potpis za projekt da se slažem sa projektom i da je poštivao granice parcele (da nije ušao u moje itd., vjerovatno znate o čemu je riječ). Na sastanku sa arhitektom i službenikom (u katastru, z.k. odijelu ili di već), tražio sam da se u projekt napiše napomena da mi mora omogućit nesmetan prolaz do moje parcele uz taj desni rub i u širini od tri metra, šta je upisano pravo od 1975., i šta je on naslijedio od prijašnjeg vlasnika, iako to isto piše u izvadku iz zemljišne knjige koji je, čini mi se, priložen u projektu, i iako u projektu već piše da če se pridržavati tog tereta. Znači arhitekt je dodao tu napomenu, u moju korist i na njegov teret, i ja sam potpisao. Novi vlasnik, počeo je gradit zgradu, i naravno ogradio dio kojim bi ja trebao doći do moje parcele, nije napravio zid nego tek temelje za zid, ali već sada ne mogu vozilom (autom, kamionom ili traktorom) doći do moje parcele, plava crtica na slici. Napomena1: zadnjih cca 10 godina rijetko se koristimo tim putem, ali taj put je jedini pravni spoj sa glavnom prometnicom, mogu gazit preko drugih parcela ali nisam takav kad ovdje imam upisano pravo. Napomena2: po ravnoj linij između moje (žute) parcele i crvene kao i ove tri ostale, prema novom UPU dolazi prilazni put i tad mi više nebi trebala ta pravoslužnost preko crvene parcele, i kroz tri godine općina planira i fizički napravit taj put. Inače po ljeti sam sreo vlasnika, stranca, i to ga pitao, a on je naravno rekao da zna da mora bit 3 metra i da nema problema. Pitanje je, naravno, šta ja tu mogu i šta bi trebao poduzeti da mi omogući prolaz?!?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija