Jump to content

robert60

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani! Molim Vas ukoliko neko može, da mi što prije odgovori na pitanje: Kad podnosim prigovor Zemljišnoknjižnom odjelu na upis na prisilno zasnivanje založnog prava na nekretnini da li se primjenjuje samo Zakon o zemljišnim knjigama ili se također mogu pozvati i na neke druge zakone. Ako da na koje? Unaprijed hvala!
  2. U kuverti sa suda je zajedno došao Prijedlog odvjetničkog ureda i Rješenje suda da prihvaća uknjižbu na nekretninu. Znači žalba ide na županijski sud. Sud je prihvatio prijedlog odvjetničkog ureda, a oni navode u svom podnesku daje ovrha na drugim predmetima bila bezuspješna (nisu priložili nikakav dokaz). Poslali su blokadu na Finu, ali kako nemam nikakvih prihoda osim soc. pomoći nisu se naplatili. Ovrhu na pokretninama nisu pokušali, već su odmah krenuli na nekretninu. Bio sam u HEP-u toplinarstvu i odbili su me za obročnu otplatu jer vele predugo bi trajalo da dobiju cijeli iznos. Moje je mišljenje da je sud trebao odbiti zabilježbu na jedinoj nekretnini, ali eto to se nije dogodilo. Na moju žalost. Hvala!
  3. Hvala na odgovoru! Namjeravam u svakom slučaju podnesti žalbu, jer me interesira kako će sud odlučiti povodom nje. Ako žalba bude odbijena onda ću na neki način nabaviti taj novac. Od Centra, prijatelja i sl. Iako za mene osobno, s obzirom na moju financijsku situaciju to nije mali novac snaći ću se nekako. Izuzetno me zanima kako će sud u žalbenom postupku odlučiti! Ukoliko nemate ništa protiv, ovaj Vaš tekst bih stavio pored ostalog u žalbu. Sviđa mi se to što ste napisali. Hvala!
  4. Da, ja sam vlasnik nekretnine. U čitavoj stvari je tragično i stravično da se dozvoljava sjedanje na jedinu nekretninu za iznos cca 3.800,00 kn. U ponedjeljak idem u Centar za socijalnu skrb, da vidim kako mi oni mogu pomoći, jer gotovo sam siguran da ja nisam jedinstveni slučaj. Hvala!
  5. Hvala na odgovoru! Rješenje za Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava na nekretnini donio je sud u Samoboru i ima oznaku Ovr. Parnica se vodila na sudu U Novom Zagrebu, pošto sam se žalio na Prijedlog za ovrhu javnog bilježnika s obzirom da je dio duga bio u zastari.
  6. Poštovani! 29.09. 2016. donesena je presuda protiv mene (HEP-Toplinarstvo) za iznos od 2.173,36 kn + kamate i odvjetnički troškovi. Pošto sam zbog bolesti nezaposlen više od 10 godina i primam minimalnu zajamčenu naknadu Centra za socijalnu skrb Zagreb od 1.280,00 kn, nisam bio u mogućnosti platiti cijeli iznos odjednom. Kad sam s Hep-om pokušao dogovoriti obročno plaćanje grubo sam odbijen. Sada su predali Prijedlog za osiguranje prisilnim zasnivanjem založnog prava na nekretnini. U žalbi sam se mislio pozvati na OZ čl. 369. Također me zanima da li se zbog čl.5 st.9 OZ: (9) Određivanje ovrhe novim sredstvom ili na novom predmetu te njezina provedba smatrat će se prigodom vrednovanja obujma sudačkoga rada novim ovršnim predmetom, da li se može ovaj upis braniti izmjenama ovršnog zakona iz 2017. (nemogućnost ovrhe jedine nekretnine)? Ako netko može neka pomogne, dosta je hitno. Unaprijed hvala!
  7. Molim Vas, da mi neko objasni laičkim riječnikom značenje ovog članaka. Da li on govori u moju korist ili u korist porezne. Hvala!
  8. Poštovani sevo! Zahvaljujem na odgovoru! Na savjet voditelja smjene u gruntovnici (NSB) predao sam na Općinski sud u Zagrebu, Vukovarska 84, Tužbu za utvrđenje (potvrda istinitosti ugovora) prema Članku 187. st.1 Zakona o parničnom postupku. Ukoliko to ne uspije, pokušat ću na način koji ste Vi predložili. Hvala!
  9. Kupoprodajni ugovor je iz 2001. godine, a darovni ugovor iz 2005. godine. Javni bilježnik više nema te ugovore (rok čuvanja 3. godine), a ni porezna (rok čuvanja 7 godina). Prodavatelj tvrdi da nema original. gruntovnica traži originale ili ovjerene preslike. Što mi je činiti. Kako sudskim putem proglasiti kopije originalom? Hvala!
  10. Poštovani! U požaru su izgorjeli originali (kupoprodajni i darovni ugovor) za poslovni prostor. Do sada nismo uspjeli upisati vlasništvo u Zk jer nismo imali Tabularnu izjavu prvog u nizu ( Poduzeća koje je izgradilo poslovni prostor). Pošto Javni bilježnici čuvaju ugovore 3 godine, Porezna uprava 7 godina, nemoguće je doći do originala ili prijepisa ugovora- Koje mogućnosti nam stoje na raspolaganju? Unaprijed hvala!
  11. Poštovani! Molio bih Vas objašnjenje za sljedeči članak Općeg poreznog zakona: Zaštita prava poreznih obveznika pri poništavanju, ukidanju ili izmjeni poreznog rješenja Članak 106. Porezno tijelo ne može poništiti, ukinuti ili izmijeniti porezno rješenje na štetu poreznog obveznika zbog toga što je Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdio da je propis na kojem se zasnivalo dotadašnje utvrđivanje poreza neustavan ili nezakonit. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija