Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ivano2018

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vanknjižni sam vlasnik posebnog dijela u nedovršenoj poslovnoj zgradi sudski priznat posebni dio u Stečaju i Ovrsi. Zgrada nije ucrtana, dakle u ZK je samo čestica zemlje. Molim savjet kako predbilježiti ili zabilježiti to vanknjižno vlasništvo u ZK.
  2. Knjižni upis u ZK

    Poštovani, molim za pomoć - što napraviti i kako ostvariti knjižni upis u ZK – da moje stečeno pravo bude vidljivo, nakon pravomoćno priznatog Izlučnog prava u Stečaju koji je završen. Radi se o priznatom izlučnom pravu za poslovni prostor, (osim mene ima priznatih još 19 prostora), u nedovršenoj i neucrtanoj Poslovnoj zgradi koja ima urednu Građevinsku dozvolu, Pravo gradnje i projekat o etažiranju. U katastru je upisana čestica zemlje i Pravo gradnje - a u ZK čestica zemlje 1/1 na tvrtku koja je to kupila, a naši prostori su izuzeti iz prodaje jer smo pravomoćno stekli izlučna prava na njih. Zanima me kako osmisliti prijedlog za knjižni upis u ZK da to stečeno pravo bude vidljivo, te da ga ZK prihvati. Lp
×