Jump to content

nepar

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav. Prijateljica je dobila kaznu za brzinu napravljenu prije 3 mjeseca. Ograničenje 60km/h, brzina 104km/h. Kazna iznosi 2.000 kuna. Pola u roku od 3 dana. Savjetovali su je da navede da je ona vozila, onda da sačeka da joj stigne kazna od 2.000 kuna priznavanjem da je ona vozila, pa da se na tu kaznu zali zbog neke proceduralne pogreške i da se to prebaci na prekršajni sud. Onda bi je valjda trebali zvati na sud, gdje bi ona kukala i gdje bi navodno najgore sto bi mogla dobiti bilo opet kazna od 2000 od koje moze platiti pola u roku od tri dana, a najbolje oprost kazne. Napominjem da je imala manju kaznu za brzinu prije malo vise od godine dana, gdje je na licu mjesta platila 250kn. Jel to izvedivo ili da plati pola kazne u roku od 3 dana? Pitanje nevezano za to. Snimaju li kamere na semaforima po Zg prolaske kroz crveno, konkretno na Aleji Bologne? Hvala.
 2. Privremeni boravak i rastava

  Hvala Vam sivko na odgovorima. Imala bih još jedno pitanje, da li bih mogla tražiti odobrenje privremenog boravka temeljem stalnog zaposlenja i prije rastave? Da li bih ga mogla već sada tražiti po drugom osnovu ili moram čekati rastavu? Hvala još jednom.
 3. Privremeni boravak i rastava

  Nemamo djece. Samo me brine to da li bi mi na osnovu posla ponovo odobrili boravak i da li za sve to vrijeme smijem raditi i boraviti u HR (tijekom procesa rastave, te podnošenja novog zahtjeva za boravak). Inače, iz iskustva, koliko uopće traje sporazumna rastava u braku gdje nema djece? Hvala!
 4. Postovani, imam odobreni privremeni boravak u RH na temelju sklapanja braka sa Hr drzavljanom. Drzavljanka sam treće zemlje. U braku smo oko dvije godine i u zadnje vrijeme se ne slaženo baš najbolje. Postoji izgledna mogućnost sporazumne rastave, pa me interesira, hoće li automatski doći i do prekida privremenog boravka? Da li bi se boravak mogao nastaviti zbog posla? Zaposlena sam za stalno u RH. I imam li pravo normalno boraviti i raditi u RH za vrijeme trajanja eventualne rastave? Hvala. Lp.
×