Jump to content

nescafe1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ma da preletio,uglavnom hvala vam velika,nadam se dobrom ishodu mada se ovi procesi znaju otegnut godinama tako barem kazu
  2. Ma da to je vjerovatno to kako sto naveli,ma najgore sto je on i toj tužbi naveo neistine,da je on nama dao nekretninu da u njoj zivimo i čitavo vrijeme kako je on izriciti vlasnik a rusevina bila zgariste koje smo mi iz temelja podigli za sta imamo dokaze i papire i da mu je baka darovala nekretninu tj zemljiste,nebuloze čiste.Dao dam advokatu predmet za napise zalbu i on je misljenja da ce biti uredu,nego eto piso sam ovde cisto da cujem misljenja i druge strane,neznam samo ima li ovde osnove za vlasnicku tuzbu ili tako nesto ili kako se to vec zove? Izvinjavam se sto vas umaram previse.
  3. Ok hvala vam,po ovome vasem sanse su mi ok,i jos nesto po smrti njegovog oca 96 godine na ostavinskoj raspravi ovo zemljiste nije prebacio na sebe,neznam je li bilo predmetom ostavinske,vec je to uradio prije koji mjesec,kako sta to neznam,tako sam dobio uvid u katastru.
  4. hvala na odgovoru,jos samo jedno pitanje ima li on pravo na dosjelost? posto nije tu borvio od 88 godine,,a njegov otac upisan je od avio snimanja neznam tacno koje je godine (jer je morao neko biti upisan) onda su dobili stan 88 i svi zajedno napustili ovu lokaciju,pouzdano znam da od papira posjeduje samo posjedovni list.
  5. Hvala na odgovoru,naravno da cu iznijeti dokaze,tako i pise u roku od 30 dana,jer kako sam ja skonto on je podnio i tuzbu protiv ostalih suvlasnika,koje sam ja u medjuvremenu rijesio,kao vec napisano nije sprovedeno u ZK,e sad zar on ima pravo pokrenut brisovnu tuzbu ako je samo posjednik nije upisan u zk? I kakve su moje sanse sto se tiče ovog slucaja?
  6. Pozdrav situacija je ovaka da sam prije 20 godina sticajem okolnosti (rat) dosao na zemljiste od moje bake koje je bilo maltene napusteno jer je baka dobila stan davne neke godine,2 djece svoje stanove dobili medju njima i moja majka,trece djete ostane na tom zemljistu neko vrijeme u medjuvremenu i on dobije stan,posto se baka na tom zemljistu pitala ona izda kucu koja je bila u rusevnom stanju podstanarima,u tom trenutku rat kuca srusena ostalo samo zagariste,i sad moja majka cerka od bake zbog nedostatka krova nad glavom (stan oduzet) razrnoraznim donacijama napravi malu kucicu cisto krov nad glavom i tu smo evo vec 20 godina,mirno uzivali u medjuvremenu baka umre ostavinska rasprava nije provedena jer se uspostavilo da baka nije imala nikakve papire od zemlje,vec se zemlja 1/4 vodi na prvog komsiju ostalo na neke druge ljude,koji u to vrijeme na rijec (po ruku)dao mojoj baki ali nema pisanog traga niti provedeno kroz zk.Krenem sredjivati papire i nadjem da je u katastru upisan sin ovaj od bake koji je zadnji ostao tu jer kad se radilo avio snimanje on se tu zadesio i upisan (medjuvremenu isto umro)trazim istorijat katastra kako je to hodalo nemaju kazu to je jedino sto imaju,sin od komsije koji je dao ovu zemlju je naravno ostavinskom raspravom nasljedio tu zemlju,pravo na vrata posto smo komsije i znamo se tako i tako,covjek pristane da prepise taj svoj dio na mene bez puno prigovora jer je znao situaciju odradimo to sve kako ide i mi se upisemo u ZK to jest ja,jer majka meni zeli to ostavit,pokusamo promjenut na katastru nisu nam dozvolili neke price nemoze bla bla,ok ja nastavljam sredjivat papire tuzim suvlasnike i sve dobijem na sudu 1/1 nije jos provedeno u zk jer je ovo skoro bilo,ali imam od suda papir da u roku od 30 dana se moram upisat u zk i katastar,juce tuzba od sina mog ujaka koji je prebacio posjed katastar na sebe iza svog oca tuzi nas kako on kaze jer je on stvarni posjednik i vlasnik nekretnine (ima samo katastar) ide na dosijelost tako pise,a 25 godina nije vidio tog zemljista a kamo li da je boravio i sad poslje toliko godina sjetio se da bi mogo nesto i kako kaze baka je njemu tj njegovom ocu darovala to zemljiste a sigurno znamo da nije jer baka to nije nikad uradila niti je bilo na ostaviskoj na kojoj je ovaj sin pristustvovao niti je on ista spominjo tada je sve ok bilo. Molim za savijet sta sad,i imali on neke osnove za ovu tuzbu jer trenutno sam ja vlasnik 1/4 zemljista upisan u zk ali ne i u katastru na kojem je on upisan,i imam sudsku presudu koja ceka izvrsenje da mi zeljiste pripada 1/1 na osnovu dosjelosti. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija