Jump to content

Kwiky

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Rok za izdavanje računa po otkazu ugovora

  Još jednom hvala na odgovoru. Ovo sam sve razumio, ali meni i dalje nije jasno kojim zakonom je regulirana obveza ispostavljanja računa? Ne vjerujem da je to otvorena opcija i da se račun može izdati unutar pet godina od okončanja ugovora po bilo kom osnovu!?
 2. Rok za izdavanje računa po otkazu ugovora

  Hvala na odgovoru, ali pitanje koje me muči vrijeme od prekida ugovora u kojem nastaje obveza ispostavljanja računa. Postoji li rok ili ne?
 3. Rok za izdavanje računa po otkazu ugovora

  Zar nitko nema nikakvo saznanje po ovoj temi??
 4. Odvjetnik ispostavlja račun za sastav tužbe i zastupanje na ročištima 2012., 2013. i 2014. godine. Zastupanje je dogovorno prekinuto 2015. godine, a predmet je preuzeo drugi odvjetnik. U svibnju 2018. godine ispostavlja se račun za odrađenu uslugu, iako je prvotno obavijestio stranku da je sve radio pro bono i nikakvu naknadu prilikom preuzimanja dokumentacije i na upit stranke, nije tražio. Sad, nakon više od tri godine ispostavlja račun, s obrazloženjem da je zaboravio izdati račun!? Pitanje je, u kojem roku je odvjetnik obavezan izdati račun po okončanju ugovora, odnosno, kad nastupa zastara u ovakvom slučaju?
×