Jump to content

Guliver Horvat

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Guliver Horvat objavio

  1. Poštovani Ja trenutno memam osobu sa kojm bi sklopio bilo koji ugovor o uzdržavanju tako da nisam niti pod pritiskom trečih osoba, na što me upozoravate i na čemu sam Vam vrlo zahvalan. Prvenstveno mi je želja da moja imovima pripadne mome djetetu ! Ali s obzirom na sva zbivanja posljednjih 10 godina, pokušaja otuđivanja imovine sudskim putem od mene roditelja, još 2008. godine, kao i prekida svih kontakata unazad nekoliko godina, primoran sam zaštititi prvenstveno sebe i svoj krov nad glavom. Kako me Vi upučujete na mogučnost osporavanja i DAROVNOG ugovora, moralno bi bilo i želio bi osigurat osobu za sada još nepoznatu, koja bi DOŽIVOTNIM uzdržavanjem stekla pravo na ZASLUŽAN prenos vlasništva i neosporavan upis nekretnine u ZK, isto tako nakon moje smrti. Upučen sam u postojanje ugovora o doživotnom ( upis nekretnine nakon smrti primatelja uzdržavanja) i dosmrtnom uzdržavanju, i o rizicima za obje obvezujuče strane. Iz toga razloga je i bio moj primarni kontakt i upit o ANTICIPIRANOM ugovoru sa djetetom, koji nije moguč. Također pravno nije moguć DAROVNI ugovor sa odgodom. Kroz sve dosadašnje komentare, upučuje da su sve moje nakane uperene na moju štetu. Dali Vi ovom prilikom, možete da me savjetujete ili usmjerite na neometanost ispunjenja moje ugovorne volje. Možda postoji neka mogučnost moga osiguranja egzistencije i uzdržavanja sa kojim ja nisam upoznat, a bez štete za davatelja uzdržavanja ili mene posjednika nekretnine. Kako ste naveli da imam mogučnost oporučnog prenosa imovine, mislim da također postoji mogučnost pobijanja oporuke zbog prisile, zablude, mane dobre volje i sl. U ovoj nezavidnoj situaciji zahvalan sam Vam na svim Vašim sugestijama i poukama. S dužnim poštivanjem nadam se Vašim smjernicama s kojima bi omogučio realizaciju mojih htjenja i bezbrižan nastavak života.
  2. Poštovani Zahvaljujem na brzom, detaljnom i sažetom odgovoru. Vjerojatno da djete neče prihvatit odricanje od nasljedstva iza moje smrti, koje nije otvoreno, a prije moje smrti. Naročito s razlogom jer izbjegava bilo kakve kontakte. Jedini sam vlasnik nekretnine 1/1. Pod pretpostavkom da sa davateljem uzdržavanja sklopim ugovor O DOŽIVOTNOM uzdržavanju. Kako nakon moje smrti djete nebi bilo u prilici osporavat taj ugovor, niti vršit potraživanja niti u nužnom djelu, " dali postoji mogučnost sklapanja DAROVNOG ugovora sa davateljem uzdržavanja, ali sa ODGODOM prenosa vlasništva, do iza moje smrti." Upoznat sam sa tim uvjetom primatelja prema davatelju, i pri sklapanju ugovora o DOŽIVOTNOM uzdržavanju, ali ja samo PRETPOSTAVLJAM ( ? ) da je DAROVNI osiguran od osporavanja. Mislim da sam jasan u mojim tezama, te da nisam naporan uz sve Vaše dosadašnje konkretne, korisne i hvale vrijedne odgovore. Lijepo Vas molim Vaš komentar na ovu moju pretpostavku. Još jednom s dužnim poštovanjem primite moje pozdrave.
  3. ZVUČI GROZNO, ALI JA MORAM DA SI OSIGURAM EGZISTENCIJU. Nije utvrđeno zanemarivanje u nikakvom sudskom postupku. Ali prema čl. 292 i čl. 89 OZ dužnost djeteta je uzvratiti uzdržavanje, naročito invalidne osobe. Kako izbjegava sve kontakte i pozive pismene poštom i telefonske, meni ne preostaje drugo nego za moga života, sastavit i ovjerit sporazum ili neki drugi akt o isključenju djeteta iz nasljedstva. Time bi osigurao osobu sa kojom bi sklopio uguvor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju. Toj osobi pripala bi moja nekretnina u cjelosti, bez prava djeteta na potraživanje NUŽNOGA DJELA. Dali je to moguče ? U tom smjeru, ANTICIPIRANOG ODREKNUĆA, bilo je postavljeno moje pitanje. S dužnim poštovanjem pozdrav
  4. I od očinstva i od nasljedstva radi zanemarivanja mene invalidne osobe, roditelja.
  5. Dali zakon prepoznaje ANTIPACIJSKO ODRICANJE ? Molim odgovor a može i na horvatska4@gmail.com Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija