Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

poslovni

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, Moja majka živi u kući koja je u gorskom kotaru proglašena povijesnom baštinom zbog svoje starosti. Ta kuća je u raspadnom stanju i treba se renovirati. Prije početka renovacije iz grada nam je javljeno da ne smijemo renovirati ništa što bi na neki način promijenilo izgleda te kuće. (Trebali smo zamijeniti krov, zamijeniti sve podove koji su drveni i truli, staviti nove prozore koji puštaju, napraviti WC jer ga nema - takav prostor nije adekvatan za staru ženu u 80-oj., promijeniti namještaj i sl…) Zbog toga Vas molim za pravni savjet jer mi je nelogično da bi ta kuća trebala biti ostavljena da propadne i uruši se. Isto tako, čuo sam da država daje neku vrstu otkupnine pa bi u tom slučaju to bila najbolja opcija (selidba). Hvala na izdvojenom vremenu.
 2. Ilegalni rad tvornice

  Javna rasprava nije bila održana. Hvala Vam !!!
 3. Ilegalni rad tvornice

  Poštovani, Htio bih Vaš pravni savijet vezan za rad tvornice koja se otvorila prije pola godine u blizini moje obiteljske kuće. Pri kupnji parcele na kojoj sam izgradio obiteljski dom, urbanistički planovi jasno su definirali da je to zelena zona daleko od industrijske. No, prije godinu dana taj status se promijenio u industrijsku na šok mene i sumještana jer nismo bili obaviješteni. Gradnja tvornice počela je već nakon tjedan dana proglašenja industrijske zone i sada je u pogonu. sam dimnjak u visini je moje kuće i ozbiljno narušava život. uz to sada imam i netrpeljivu buku zbog koje ne možemo spavati. Slučaj je prijavljen Ministarstvu zaštite okoliša i energije i gradskom vječu koji me traži da sastavim pismeno ovaj slučaj. Pošto ne znam koji su se točno zakoni prekršili ovakvim potezima promjene statusa zone zemljišta i ostale pravne prekršaje koji narušuju životne uvijete, molio bih Vas za pomoć. Hvala.
×