Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Casey Jones

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Neprijavljen stanar

  Da, upravo to mislim. Naime, trenutno nije prijavljen apsolutno nitko, dakle stan se vodi kao prazan, a uredno se iznajmljivao (i znam da će se i dalje iznajmljivati, nakon što ja odem). Hvala!
 2. Neprijavljen stanar

  Imam pitanje vezano uz prijavu stanara. Moja sadašnji najmodavac nema nikoga prijavljenog u stanu već godinama, a to vrijeme uredno iznajmljuje stan (i naravno, režije su niže zbog toga). Ja odlazim iz stana nakon jednog mjeseca, između ostaloga zato što se ne osjećam ugodno u takvoj situaciji -- ne želim biti u položaju da se moram izvrtati i pretvarati pred susjedima da tu ne živim, ne želim susjedima krasti vodu, i želim imati mirnu savjest u svakom pogledu. Moje pitanje je, ako predstavniku stanara javim što stanodavac radi, može li biti posljedica za mene, i ako da, kojih? (Pod pretpostavkom da je moj odlazak uredno dokumentiran, odnosno dokumentirano je da sam otišao nakon mjesec dana stanovanja.)
 3. Pokojni djed je imao pravo na korištenje grobnog mjesta, ali to nije bilo ušlo u ostavinsku raspravu, nego je tek nedavno utvrđeno. Sredili smo sve sa grobljem i dobili potvrdu, i razumijem da se sad treba pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu. Moje pitanje je, koji je sljedeći korak? Da li treba to dostaviti na sud, ili se može sve obaviti direktno preko javnog bilježnika? (Nešto se sjećam da javni bilježnici odnedavno mogu voditi ove postupke, ali nisam siguran za detalje, pa sam se htio raspitati.) Puno hvala unaprijed.
 4. Darovni ugovor za buduću imovinu

  Poštovanje, član obitelji mi je obećao darovati određenu svotu nakon prodaje nekretnine (trenutno nema tu svotu). Može li se sastaviti darovni ugovor za buduću imovinu u kojem bi se preciziralo da će mi on darovati toliko i toliko, u nekom roku nakon ispunjenja određenog uvjeta (nakon prodaje nekretnine, odnosno nakon što on stekne tu svotu)? Ako da, bi li bilo potrebno otići odvjetniku ili javnom bilježniku za to? Hvala.
×