Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

KarlaJ.

Korisnik
 • Broj objava

  2
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Livada kao parking

  Hvala vam na odgovoru. Glava III navodi da je zabranjeno koristiti takvo zemljište u nepoljoprivredne svrhe, osim u određenim slučajevima...no zar nije ta odredba vezana uz prenamjenu i promjenu strukture čestice (izgradnja objekata, promjena površine tla i sl.)? Ja bih u ovom slučaju održavala travnjak kao što i jest bez ikakvih promjena. Budući da je riječ o ravnoj površini, mogla bi poslužiti kao parking.(?)
 2. Livada kao parking

  Poštovani, posjedujem pašnjak od cca 2.000 kvadrata na atraktivnoj lokaciji u Istri. Parcela je odmah uz cestu te graniči sa tri građevinska zemljišta na kojima su izgrađeni apartmani. Pokušala sam na razne načine doći do informacije o tome hoće li se barem u budućnosti GUP-om moći prenamijeniti, budući da ne postoji zdrava logika po kojoj je samo ono i još jedno pored njega (vlasnik u Sloveniji) negrađevinsko. Saznavši da su po tom pitanju uključeni brojni drugi interesi, odustala sam od daljnje rasprave s lokalnom ''gospodom''. Moje pitanje je, da li je i na temelju kojeg zakona propisana zabrana korištenja pašnjaka u svrhu parkirališnog mjesta, bez građevinskih radova naravno. Budući da je riječ o ravnom terenu uz prilaz cesti za ''divlji'' parking kakvih ima na desetke po Hrvatskoj potrebno bi bilo samo održavati prohodnost terena. Hvala unaprijed. Srdačan pozdrav, K.
×