Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Vlenac89

Korisnik
 • Broj objava

  3
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. kako dokazati vlasništvo?

  Postovani, imam jedan slican problem na ovu temu...zivim u jednoj starini na kukuljanovu (bakar) 3 godine i u koristenju sam jednog dijela parcele koji su godinama koristili vlasnici prije mene, medjutim ono je u vlasnistvu prvog susjeda po papirima...to nikad nije razrijeseno i radi se o opcini, di su stari ljudi davali zemlje drugima u korist za neko drugo i to nije nikad rijeseno odnosno uknjizeno nego je sve bilo na rijecima...vlasnik te zemlje je to znao te je takvo stanje i zatekao! Takodjer prije mog useljenja, po mom saznanju grad bakar je odlucio rijesit slicne sporove, te su geodeti krenuli u akciju po cijeloj opcini kako bi se napravila podjela vlasnistva 1/1...tako su se tri vlasnika susjednih kuca ukljucujuci vlasnik moje sadasnje nekretnine nasli s geodetima u rijesavanju zajednickog dvorista...i tako su se oni dogovorili i bivsa supruga od vlasnika tog "mojeg"dijela je potpisala papir geodetima, s obzirom da je ona zivjela u toj kuci, da se slaze da taj dio pripadne mojoj kuci s obzirom da oni taj komad nisu nikad koristili! I sad tu nastaje problem, ja sam sebi to sve lijepo dotjerao napravio terasu veliku, niko nije nista nikad govorio, niti me sputavao i sad oni odlucili prodat kucu, a to rijesenje od opcine jos nije stiglo! Mene sad konkretno zanima koja prava ja tu imam opet ponavljam s obzirom da su to prijasni vlasnici moje kuce koristili i sad ja? Da li mogu imati problema sa buducim vlasnicima i da li ovi stari mogu sad kad sam ja sve lijepo sredio zahtijevati da im se to vrati bez obzira sto je to vec u postupku? Hvala unaprijed, L.p.
 2. Zamjena starog krova

  Postovani, trebao bih zamijeniti stari krov od azbestnih ploca i eventualno obnovit fasadu pa me zanima da li se moze dobit kakav poticaj od eu fondova odnosno trazit subvenciju?
×