Jump to content

Tomislav zgb 84

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tomislav zgb 84 objavio

  1. Pozdrav, dakle, evo i raspleta, prije 4 dana je doneseno riješenje o zastari. Sada bih trebao potraživati povrat nužnih troškova na teret državnog proračuna. Molio bih Vas info dali je realno potraživati sljedeće: Putne troškove u iznosu od 2kn/km (radi se o više putovanja iz Zagreba u Zadar) Dnevnice - budući da je dolazak na ročište i povratak u Zg uzeo cijeli dan Nešto ostalo? Službeno nisam imao odvjetnika, dakle, neću tražiti povrat troškova branitelja. Lp!
  2. Hvala na članku, dakle to je to. Provjeren je rok, čak i sa ovim izmjenama pred koju godinu koje mi nisu išle na ruku, 11.07. je rok za zastaru. Lp!
  3. pozdrav! Za mjesec dana mi nastupa zastara za kazneno djelo (protupravna naplata), a koja neće biti dovedena do kraja do tada. Što se dešava sa mojim troškovima dolazaka (cca 15 ročišta zagreb-zadar-zagreb)? I dodatak, treba li podnositi kakav zahtjev za zastaru ili ide automatizmom? LP!
  4. Hvala puno! Ukoliko (a najvjerovatnije hoce) ode u zastaru, Imam li pravo tražiti nadoknadu troškova i kojih? Tipa, putnih (udaljenost od mjesta stanovanja do suda je cca 300km, bilo je oko 15 rocista), troskovi odvjetnika (makar me nije zastupao odvjetnik službeno, već na prijateljskoj osnovi savjetima i pripremom) ili ostalo?
  5. Hvala! Te dvije godine počinju teći od nepravomoćne presude, odluke županijskog i prihvaćanja žalbi ili ponovnog pokretanja?
  6. Pozdrav, Dakle, za optuznicu podignutu 2007.godine, presuda (nepravomoćna) je donesena 7 dana prije zastare od 10 godina (radi se o djelu protupravne naplate), kojom je svo četvoro okrivljenih osuđeno na uvjetne kazne u trajanju od 1-1,5 godina i cca 2500 kn troškova. Svih 4 je pravodobno podnjelo županijskom sudu žalbe na presudu, kao i ODO. Županijski je odbio žalbu ODO-a kao neosnovanu, i prihvatio ove 4, te vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje u veljači 2018.godine, a zbog bitnih povreda zakona. Pitanja su: U kojem roku mora ponovno početi postupak? Dali općinski sud sada opet ima 10 godina na raspolaganju za ročišta? Imam li pravo za nadoknadu zbog povrede prava na brzo suđenje? Hvala na pomoći i lp!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija