Jump to content

Neevals97

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znači recimo pošaljem prigovor u tom stilu kojeg si mi preporučio ali mi sud pošalje poziv i onda isti taj prigovor šaljem kao obranu ili moram još nešto dodatno napisati ? U redu, držati ću se tvojih smjernica, hvala ! Moram li uz navedenu plaću priložiti i platnu listu ? Mogu li oni provjeriti jesu li podaci koje sam im dao točni ? Nebi ništa slagao samo nebi naveo poslodavca, radim u državnoj firmi koja ovaj moj prekršaj tumači kao narušavanje njihovog ugleda i kršenje stege te bi mogao zakonski odgovarati i prema njima. Hoće li sud to prenjeti njima ukoliko saznaju za to? Policajac mi je rekao da moj poslodavac to neće saznati ukoliko baš ne bude tražio detalje o meni i mojim prekršajima za što nema razloga.
  2. Drot, oprosti što te gnjavim ali stvarno ne znam puno što se tiče prava i nemam koga pitati. Znači prvo šaljem obrazloženi prigovor te pod predmet pišem "prigovor na obavezni prekršajni nalog" ? ili "obrazloženi prigovor na obavezni prekršajni nalog" ? I tek onda ako me zovu na sud šaljem pisanu obranu. Ne mogu odma slati pisanu obranu ili se obrazloženi prigovor sam po sebi smatra pisanom obranom ? I sastavio sam nekakav prigovor po tvojim smjernicama pa ako bi mi mogao reći što tu valja a što nevalja? Navedenog dana i vremena sam se nalazio na zabavi u (mjesto) na koju sam došao svojim automobilom te sam odlučio da neću konzumirati alkohol. Kasnije tijekom noći od strane moga poznanika su mi ponuđene nekakve tablete koje sam nepromišljeno, i uz njegov nagovor, uzeo misleći da time neću naštetiti nikome. Rečeno mi je da su slabe te da će biti potrebno uzeti dvije za postizanje željenog efekta. S obzirom da nikada prije nisam koristio nešto slično tomu i nisam znao kakav učinak će imati na mene odlučio sam uzeti polovicu jedne tablete. Nekoliko trenutaka kasnije sam zaustavljen i pretresen od strane policijskog službenika koji mi je pronašao i privremeno oduzeo jednu i pol tabletu, dok sam drugu polovicu bacio. Sada shvaćam da sam krivo postupio i da sam počinio prekršaj, te prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega. Još jednom ističem da sam drugu polovicu tablete bacio u trenutku kada me policijski službenik iznenadio i pristajem na bilo kakva testiranja da dokažem da nikada nisam uzimao ništa slično tomu. Isto tako navodim da sam do sada nekažnjavan (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda) te molim da mi smanjite novčanu kaznu jer predložena ugrožava moj ionako slab financijski status, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, i najmanja novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja. Sukladno svemu navedenom, molim i da me oslobodite plaćanja troškova postupka. Jesam previše prepričavao događaj i kako se sve to dogodilo ? Jel potrebno i pametno isticati da drugu polovicu nisam pojeo i pozivati na testiranje kao dokaz da nikada prije nisam uzimao droge ? Mogu li napisati da imam mala do srednja primanja ako mi je plaća 5500 kn ? Što bi još mogao nadodati kao olakotne okolnosti ? Naprimjer to da u 10. Mjesecu idem na terapije kod dr. Novosela u Varaždin koje koštaju 9000 kn i da priložim račun uz to ? I kako da drugačije napišem ovo za socijalni status, ne zvuči mi lijepo. Hvala unaprijed !
  3. A jel se mogu žaliti pismeno ? Bez da dolazim na sud ? Ne radim u gradu u kojem mi je prijavljeno prebivalište tako da mi je problem dolaziti na sud jer teško da ću moći dobiti slobodan dan i organizirat si prijevoz. Upravo iz tog razloga se nisam mislio žaliti ali puno mi je 2/3 od 5000 kn.
  4. A ako dobijem na primjer 3000 kuna onda ne vrijede te 2/3 ? Što mislite koliku bi kaznu mogao dobiti s obzirom da prije nisam kažnjavan? Jel ima to kakve veze s potvrdom o nekažnjavanju ? Kako da tražim potvrdu o nekažnjavanju kada znam da sam kažnjavan ?
  5. Dobar dan, prije par dana sam pao sa jednom i pol tabletom žute boje nalik ekstaziju (tako mi piše na potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta). Znači nisu me vodili u postaju nego su na licu mjesta to sve obavili i dali mi tu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta. Ništa mi drugo nisu dali osim te potvrde. Rečeno mi je da ću kroz 10 do 15 dana na kućnu adresu dobiti koliko sam skužio prekršajni nalog na kojem će biti novčana kazna koju trebam platiti i da neću morati ići na sud. E sad, mene zanima hoće meni taj prekršajni nalog donjeti poštar ili policajac i može li netko drugi preuzeti taj nalog ili to moram biti baš ja? Pitam iz razloga jer nisam baš često kod kuće zbog posla a živim s roditeljima i nebi htio da oni to preuzmu. I jel istina da će mi doći u roku od 10 do 15 dana ili to moze biti i duže ? Da znam kada ga mogu očekivati. Mogu li ja osobno preuzeti prekršajni nalog u policijskoj postaji ? Ili na sudu ? Jel istina da neću morati ići na sud ako uredno platim kaznu bez da se žalim ? Negdje sam pročitao da bi platio samo 2/3 kazne u slučaju da je platim u roku od 8 dana. Kolika bi otprilike mogla biti kazna za ovo (ne)djelo ? Hoće mi ovo zauvijek biti u dosjeu ? Nikad prije nisam kažnjavan i ovo mi je prvi takav slučaj. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija