Jump to content

idesmiki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem vam na odgovorima. Šaljem žalbu svejedno, javiti ću rješenje o odbijanju. Pouka za one koji čitaju je da ne plaćaju ništa ukoliko se žele žaliti. A moje pitanje za vas, ne smatrate li to nekim vidom prevare? Budući da student koji nikada prije nije kažnjavan i nije proučavao prekršajni zakon ne zna da plaćanjem potvrđuje svoju krivicu, a o tome ga nitko nije obavijestio iako je zakonom obavezan to učiniti.
  2. Zahvaljujem na odgovorima. Još jedno pitanje: Na Obavijesti o počinjenom prekršaju je kemijskom sa strane napisan broj "511-19...itd" - zanima me broj čega je to? Budući da je kazna plaćena odmah prvi dan, da li uopće postoji Obavezni prekršajni nalog (pa da li je onda ovo broj tog naloga na koji bi se ja htio žaliti)? Ili je pak ovo broj te Obavijesti na koju se ne mogu niti žaliti? Zbog ignoriranja vozila koje mi je oduzelo prednost dok sam bio na cesti s pravom prvenstva (ja sam bio biciklist) i koje je pobjeglo sa mjesta nesreće bez da smo mu vidjeli registraciju - ali o kojemu smo i ja i vozač kojega sam oštetio svjedočili, te izjava "vi biciklisti ste ionako najveći problem u ovome gradu" i sličnih, smatram da imam razloga sumnjati u objektivnost policajca te zbog toga i želim ovaj slučaj dovesti do suda kako bi nadležni procijenili je li moja sumnja opravdana ili sam i po njima ja kriv za izazivanje nesreće.
  3. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Mogu li se na neki način onda žaliti na postupanje policajca? Nije mi cilj vratiti tih 750kn nego dobiti zapisnik i negdje iznijeti svoj slučaj budući da je policajac bio krajnje neobjektivan i proglasio me krivim uz riječi "vi biciklisti ste ionako najveći problem u ovom gradu" i uz to me nije upozorio da se plaćanjem kazne odričem od prava na prigovor. Također sam odbio potpisati obavijest o počinjenom prekršaju a platio sam ju jer sam student koji jedva skupi 750kn a kamoli 1500.
  4. Poštovani, na koji način se mogu žaliti na obavijest o počinjenom prekršaju ukoliko sam dan nakon njegova izdavanja platio kaznu? Naime, u članku 235. prekršajnog zakona navodi se da se plaćanje novčane kazne smatra odricanjem od prava na podnošenje prigovora pod uvjetom da sam u uputi o pravu na prigovor na to upozoren. - međutim to se odnosi na prekršajni nalog, a budući da on nije izdan jer sam kaznu platio unutar 3 dana, zanima me kako u ovakvoj situaciji mogu dostaviti prigovor koji neće biti automatski odbačen tj. kako mogu doći do prekršajnog suda. Još jednom napominjem da mi policijski očevidac koji mi je uručio obavijest o počinjenom prekršaju nije rekao da se plaćanjem kazne odričem prava na prigovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija